Thursday, May 2, 2024
HomeСпортФутболистите на „Беласица” взеха победа с 2:1 в Ихтиман, шефът Венцислав Папалюгов...

Футболистите на „Беласица” взеха победа с 2:1 в Ихтиман, шефът Венцислав Папалюгов им раздаде двойни премии

Петричките футболисти взеха победа в Ихтиман.

Мачът от 16-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига бе от особено значение и за „Беласица”, и за „Ботев”. Петричкият тим имаше за цел да завърши есенния дял в горната половина на таблицата и това вече е факт. В момента „Беласица” заема осмо място с 22 точки.

Срещата в Ихтиман се игра при много студено време, но това не попречи на футболистите да покажат бърз и интересен футбол. През първата част на мача петричките футболисти диктуваха темпото на играта и съвсем справедливо отбелязаха първи гол в срещата, след като Васил Тачев отблизо с левачката изпрати топката в далечния ъгъл зад стража на домакините за 0:1. Пет минути по-късно Тодор Кръстев, който показваше завидна бързина по десния фланг, обстрелва вратата на домакините, но стражът се представи блестящо и не допусна кълбото зад себе си. Благой Наков на два пъти и Марти Таушанов опитаха да изненадат вратаря на „Ботев”, но той продължи да играе на ниво.

През втората част на мача отборът на „Беласица” се затвори в собствената си половина и разчиташе напред на контраатаки. Футболистите на „Ботев” търсеха начин да пробият защитата на гостуващия тим по левия фланг и да стигнат до изравнително попадение. В 69-ата минута след разиграване далеч пред вратата на гостите топката бе насочена към намиращия се отдясно Радой Божилов и той със силен диагонален шут изпрати кълбото в далечния ъгъл за 1:1. Влезлият в игра в отбора на „Беласица” Георги Спасов внесе острота в нападението на отбора си, като по веднъж той и Васил Тачев бяха близо до отбелязване на нови голове, но вратарят на „Ботев” продължи да играе стабилно. На два пъти централният нападател на петричкия тим Васил Тачев обясняваше на главния съдия Васимир ел Хатиб, че е спъван непозволено в наказателното поле, но арбитърът бе на друго мнение. Все пак правдата възтържествува. В 85-ата минута десният защитник Александър Смилков напредна с топката и от движение я извиси високо, изненадвайки отличния до момента вратар на „Ботев” за 1:2.

За отбелязване е, че и в този мач вратарят на „Беласица” Захари Димитров бе на най-високо равнище и ненапразно зрителите на стадиона се възхищаваха на неговите отлични навременни намеси след удари на нападателите на домакините.
Веднага след последния съдийски сигнал на петричките футболисти им бяха раздадени допълнителните премии, обещани от новия шеф на ОФК „Беласица” Венцислав Папалюгов.

Следващият мач на „Беласица” ще бъде в събота на стадиона в Първомай срещу „Чавдар” (Етрополе).

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular