Thursday, May 2, 2024
HomeСпортФутболистите на „Граничар” (Кулата) победиха „Локо” (Генерал Тодоров) с 5:1, Йосиф Ангушев...

Футболистите на „Граничар” (Кулата) победиха „Локо” (Генерал Тодоров) с 5:1, Йосиф Ангушев откри сметката в 16-ата минута

С убедителна победа от 5:1 завършиха есенния дял от първенството футболистите на ФК „Граничар” (Кулата). Те триумфираха като домакини над „Локомотив” (Генерал Тодоров).
През първата част на мача по-добре стояха на терена футболистите на домакините и съвсем справедливо вкараха три попадения в мрежата на гостуващия тим. Първият гол в двубоя бе отбелязан в 16-ата минута, след като Йосиф Ангушев след самостоятелен пробив огорчи стража на гостите за 1:0.

Играчите на „Граничар” се поздравиха с победа.

Десет минути по-късно Ангушев изведе Мартин Владимиров отдясно пред наказателното поле на гостите, който майсторски опъна мрежата зад стража на „Локомотив” за 2:0. В 37-ата минута след центриране отдясно в наказателното поле на гостите от страна на Иван Младенов Мартин Владимиров скочи с глава и се отчете за втори път за отбора си за 3:0.
След почивката отново далеч по-добрият отбор на терена бе този на „Граничар” (Кулата). В 53-тата минута след центриране отдясно в наказателното поле на гостите Мартин Владимиров с крак отклони кълбото в мрежата на противника за 4:0. В 64-тата минута гостите върнаха едно попадение на домакините след груба грешка на защитата им за 4:1. Последният гол в срещата бе дело на Стефан Дюлгеров в 77-ата минута. Тогава той от 15-ина метра отбеляза рядко красив гол за 5:1.
„Отличен завършек на нашия отбор през първата част на настоящото първенство на областната група „Струма-2”. Ние сме единственият тим, в който всички футболисти са местни. Радващото е, че двама наши юноши – 16-годишните Емил Милушев (халф) и Иван Пикиянски (защитник), са местни футболисти и имат голямо бъдеще. Надявам се да ги последват и други по-млади състезатели. Нашата цел е да популяризираме футбола в селото само с местни момчета и засега вървим в правилна посока”, сподели Димитър Дамянов – кмет на село Кулата.

RELATED ARTICLES

Most Popular