Thursday, May 2, 2024
HomeСпортФутболистите на „Малеш” 6 пъти разстреляха „Пирин” (Разлог)-2 в Микрево

Футболистите на „Малеш” 6 пъти разстреляха „Пирин” (Разлог)-2 в Микрево

Пред около 200 зрители на стадион „Малеш” в село Микрево се изигра мачът от 8-ия кръг за първенството на 4-та лига между отборите на местия тим и „Пирин” (Разлог)-2. През първите 30-ина минути мачът се водеше от отбора на домакините, но до чисто голово положение така и не се стигаше. Първото  попадение падна в 33-тата минута след продължително разиграване на домакините от „Малеш” и след пробив отдясно Венци Стоянов разтреля вратаря на гостите. Второто попадение падна в 41-вата минута. Тогава Васил Ташев изведе очи в очи Венци Стоянов с вратаря на гостите, който изпрати топката в мрежата на гостите за 2:0. Първата част на срещата като цяло премина с надмощие на „Малеш”, като на два пъти и гостите имаха своите шансове, но вратарят на домакините Александър Велев не допусна топката зад себе си. През второто полувреме отборът на „Малеш” продължи да стои по-добре на терена. В 50-ата минута след колективна грешка в защитата на „Малеш” се стигна до намаляване на резултата на 2:1, което стъписа домакините. Дори в 60-ата минута можеше да се стигне и до равенство, като нападател от гостуващия тим от 2 метра изпрати високо топката в аут, възползвайки се от неразбирателство в защитата на „Малеш”. От този момент нататък пълен господар на терена бе отборът на домакините.
В 61-вата минута при поредна атака за домакините Васил Ташев разтресе десния страничен стълб на вратата на „Пирин” (Разлог), а при последвалия рикошет Венци Стоянов изпрати топката във вратата на гостите с техничен прехвърлящ удар с глава за 3:1 в 61-вата мин. Това отчая футболистите от Разлог. Четири минути по-късно Цветан Тьолпеев се пребори за топката, подаде на Васил Ташев и той от своя страна пусна кълбото в коридор към Венци Стоянов, който остана очи в очи с вратаря на гостите и го простреля за 4:1. Последваха пропуски на Радослав Пецанов, Марио Кирянски, Румен Аспарухов и Цветан Тьолпеев. В 70-ата мин влезлият Дани Марков след изпълнение на фаул на около 25 метра отляво на вратата с топовен изстрел с левия си крак направи безпомощен вратаря на гостите за 5:1.От своя страна футболистите на „Пирин” (Разлог) в 75-ата мин върнаха едно попадение от фаул на границата на наказателното поле на Велев, с техничен удар над стената и в долния десен ъгъл на вратата за 5:2. Влезлият в игра опитен футболист Стоян Драмов изведе по прекрасен начин по десния фланг Костадин Юруков и той от своя страна подаде по земя към Благовест Якимов, който от мястото на дузпата търкулна топката в мрежата за 6:2.
„Поздравявам отбора на „Пирин” (Разлог)-2 за това, че играха открит футбол и не губеха времето, търкаляйки се по терена, както го правеха други отбори преди тях на стадиона в Микрево. Гостите можеха да стигнат и до равенство в мача в 60-ата минута, след като се възползваха от груба грешка в нашата защита. Радвам се, че до края на мача моите възпитаници заиграха така, както трябва и се стигна до убедителен резултат 6:2. В момента сме с 19 точки и сме първи във временното класиране, като след нас е „Перун” (Кресна) със 17 точки. Следващият ни мач е на 4 ноември, неделя, като ще гостуваме на „Миньор” (Елешница)”, сподели Стоян Тросков – старши треньор на „Малеш”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular