Sunday, May 5, 2024
HomeСпортФутболистите на “Марек” победиха “Пирин” /Разлог/ и продължават напред за Купата на...

Футболистите на “Марек” победиха “Пирин” /Разлог/ и продължават напред за Купата на АФЛ

Отборите на “Марек” и “Пирин” /Разлог/ премериха сили на дупнишкия стадион “Бончук” в мач от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. През първата част на срещата и двата отбора не успяха да отбележат гол и се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част на мача домакините понатиснаха още повече съперника си, като наставникът Светослав Георгиев пусна поетапно в игра титулярите Христо Каймакански, Александър Близнаков, Веселин Любомиров, Симеон Иванов и Димитър Чечев. Нещата дойдоха на мястото си за отбора на “Марек” и головете не закъсняха. В 53-тата минута Петьо Иванов изведе Иван Георгиев пред наказателното поле на гостите и той откри за 1:0. Пет минути по-късно влезлият Христо Каймакански от около 15 метра огорчи вратаря на “Пирин” /Разлог/ за 2:0. В 74-тата минута Симеон Димитров изведе Димитър Владимиров и той направи резултата класически – 3:0 за “Марек”. Десет минути преди края на срещата Петър Попадиин се вряза в защитата на “Марек” и успя да отбележи попадение за 3:1.

С тази победа отборът на “Марек” продължава по пътя за Купата на АФЛ и очаква следващия съперник, срещу който ще излезе в следващата сряда, 25 ноември.

“Марек”: Спасов, Калайджийски, Арсов, Влахов, М. Георгиев, Любенов, Димитров, П. Иванов, Ив. Георгиев, Дж. Николов, Владимиров (Каймакански, Близнаков, Любомиров, М. Иванов, Чечев)

 

RELATED ARTICLES

Most Popular