Sunday, May 5, 2024
HomeСпортФутболистите на „Огражденец” простреляха пет пъти „Орел”

Футболистите на „Огражденец” простреляха пет пъти „Орел”

Дебют за Кърналово направи новопривлеченият Мартин Стоев от село Старчево

Контролният мач между „Орел” (Лебница) и „Огражденец” (Кърналово) завърши при резултат 1:5. Двубоят се игра на добре подготвения терен в село Лебница. Мачът започна с натиск на гостите, който се увенча с три отбелязани гола от Красимир Кадиев в 16-ата и 34-тата минута и Стоян Цеков – в 23-тата минута. Единственото попадение за отбора на „Орел” отбеляза Марио Хаджиев в 40-ата минута.

През втората част на срещата отново по-дейният отбор, търсещ победата, бе този на „Огражденец” (Кърналово). В 54-тата минута след атака на гостите последва центриране към Кирил Гущеров, който бе спънат в наказателното поле на домакините, отсъдена бе дузпа, която потърпевшият превърна в гол за 1:4. В 78-ата минута след контра на „Огражденец” по левия фланг Алекс Цеков насочи топката към Кирил Гущеров и той отбеляза попадение за 1:5. До края на срещата имаше пропуски на футболистите и от двата отбора, но до нови попадения не се стигна.

След последния съдийски сигнал кметът на Кърналово Николай Златков сподели: „С настройка за достойно представяне потеглихме за мача в Лебница. Всички знаехме, че ще трябва да се противопоставим на един от най-добрите отбори в група „Струма-1” – този на „Орел” (Лебница), който винаги е в челото на таблицата. В него играят много опитни футболисти, преминали и през професионалния футбол с фланелките на „Вихрен” (Сандански) и „Малеш” (Микрево). Победата е много ценна и авторитетна за нас, защото я постигнахме срещу именит отбор – „Орел” (Лебница). От доста време насам не съм виждал нашия отбор да играе така смислено и резултатно. Дебют в този мач направи новопривлеченият Мартин Стоев от село Старчево. Ще продължим да се готвим сериозно и отговорно, защото ни предстои изиграване на два отложени мача от есенния дял на първенството, както следва:

На 6 февруари ще домакинстваме на отбора на „Граничар” (Кулата);

На 13 февруари ще гостуваме на отбора на „Локомотив” (Генерал Тодоров).

Ще търсим победата и в двата мача, за да може да се придвижим колкото може по-нагоре в таблицата и ако през есента обигравахме състава, то вече няма да е така. Надявам се да се озовем в първата тройка в таблица за крайно класиране”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular