Sunday, May 5, 2024
HomeСпортФутболистите на Румил Жотев победиха с 3:0 „Перун” в Гоце Делчев

Футболистите на Румил Жотев победиха с 3:0 „Перун” в Гоце Делчев

С класически резултат 3:0 „Пирин” (Гоце Делчев) взе победа от „Перун” (Кресна). Срещата започна с натиск на домакините веднага след първия съдийски сигнал. Играта се пренесе пред наказателното поле на гостите. Най-сериозната опасност за отбелязване на гол пред вратата на „Перун” възникна в 25-ата минута. Тогава Стефан Терзиев нахлу отляво в наказателното поле на гостите и там бе повален. Футболисти на „Пирин” и зрители поискаха дузпа, но главният съдия не бе на това мнение. Пет минути по-късно Александър Хаджийски от 25 метра с топовен изстрел разтресе напречната греда зад стража на гостите и в добавката Мустафа Шериф изпрати кълбото в аут. Борис Боянчев също изпрати топката в аут след центриране от ъглов удар в наказателното поле на гостите. Първият гол в двубоя падна в 43-тата минута, когато Иван Глушков успя да прехвърли майсторски вратаря на гостите с насочената към него топка за 1:0.
Втората част на срещата започна също с натиск на домакините. В 53-тата минута при поредно меле пред вратата на отбора на „Перун” Тома Дерменджиев бутна топката в мрежата за 2:0. Атаките пред тима от Кресна се редяха една след друга, но все нещо не достигаше за отбелязване на нов гол. В 83-тата минута след атака по левия фланг Зефир Катунчев насочи топката към Ангел Кюмурджиев, а той – към Стефан Терзиев. Последният не сгреши с удар ниско по тревата и направи резултата 3:0. С тази класическа победа възпитаниците на Румил Жотев вече дишат във врата на временния водач „Перун” (Кресна), изоставайки от тях само с една точка. Това всъщност бе и третата поредна победа, откакто отборът на „Пирин” (Гоце Делчев) се пое отново от наставника Румил Жотев.

„Пирин” (Гоце Делчев)

Преди дербито футболистите на двата отбора бяха придружени от деца, облечени с екипа на „Пирин” (Гоце Делчев). Те носеха голям национален флаг, а балони в три цвята полетяха в небето. След това двата отбора се строиха в централната част на терена, където изслушаха химна на България.
„Нашите футболисти изиграха най-добрия си мач, откакто поех отбора. Изказвам своята благодарност и задоволство от себераздаването, мъжеството и спазването на техническата дисциплина от всички футболисти, на които гласувах доверие в този мач. Прекланям се пред публиката, която ни подкрепяше през цялото време на срещата. Битката за първото място продължава. Трябва да спечелим срещата и срещу „Левски” (Крупник) като гости в следващия кръг”, сподели Румил Жотев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular