Monday, May 6, 2024
HomeРегионПетричФутболистът Васил Тачев: Най-добрият вариант е първенството да завърши  

Футболистът Васил Тачев: Най-добрият вариант е първенството да завърши  

Васил Тачев е роден на 7 януари 1992 година в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на „Беласица“ при треньорите Петър Карадалиев и Любомир Личков. След 7 клас е в школата на „Локо“ (София) с треньор Стефан Милев. След това е привлечен в най-добрата школа тогава в България – тази на „Нафтекс“ (Бургас) – при треньора Росен Кавръков. В продължение на 4-годишния му престой е голмайстор на юношеския състав. На 17-годишна възраст е забелязан от известния футболист и треньор Красимир Балъков и е привлечен в мъжкия отбор на „Черноморец“. По-късно Петър Хубчев го привлича в Поморие. На 18- годишна възраст с фланелката на „Черно море“ ( Варна) при треньора Стефан Генов прави дебют в А група срещу отбора на ”Калиакра” (Каварна). По-късно играе в отборите на „Добруджа“, „Черноморец“ (Балчик), „Созопол“, „Кариана“. На два пъти е голмайстор на Североизточната В група, а като състезател на „Кариана“ е голмайстор  на Северозападната В група при треньора Атанас Джамбазки. Завръща се в „Беласица“ и по време на едногодишния си престой отбелязва 19 гола. В момента е футболист на „Оборище“.
Васил Тачев говори през „Вяра“ за принудителния престой заради наложеното извънредно положение в страната.
-Къде се намираш в момента и как върви подготовката ти по време на пандемията?
-В момента се намирам в Панагюрище при семейството си. Изпълнявам указанията на старши треньора Танчо Калпаков. Поддържаме връзка по телефона непрекъснато.

-Поддържаш ли контакт с колеги от отбора и други извън него?

-Да, в контакт съм с доста футболисти, включително и от „Беласица“.
Всички въздишат тежко и казват, че е трудно да се готвят в домашни условия. Както е известно, съгласно новото разпореждане до 13 май не бива да се провеждат никакви спортни мероприятия.
-Според теб възможно ли е да се завърши първенството?
-Независимо от всичко, най-правилно ще бъде да се завърши първенството. Отборът на „Оборище“ е на 8 точки от първия в таблицата, има още 15 мача за доиграване и според мен директните двубои срещу другите кандидати за челното място-„Миньор“, „Септември“, „Вихрен“ и „Спортист“-ще покажат кой е най-достойният отбор за влизане във втора лига от следващото първенство. ЮЗ трета лига е най-силната от всички останали от третото ниво на българския футбол и всеки може да бие всеки.
-Имате ли поставена цел от ръководството за влизане в професионалния футбол?
-Нашият отбор е най-добрият в групата. Изграден е от много класни футболисти, преминали през професионалния футбол, и на нас ще ни приляга най-много да бъдем новият член на втора лига.
-Как стоят финансово нещата при вас?
-Генералният спонсор  е осигурил финансово клуба.  Няма никакви наченки за разговори относно намаляване на заплати. Ние сме един от малкото отбори в България, които сме обезпечени финансово.
-Интересуваш ли се от развитието на нещата в отбора на „Беласица“?
-Тръгнал съм от този клуб, който ми  е на сърцето, и естествено, че следя нещата. След всеки изигран мач се чувам с немалко колеги, с които съм в приятелски отношения.
-Приляга ли на отбора от Петрич да дели  10.-11. място във временното класиране на групата с отбора от Ихтиман?
-Според мен  освобождаването на Владимир Кабранов и Благой Наков е изключително груба грешка. Все пак те са авторитетни  и можещи футболисти, които са дали много за футбола в Петрич. Зная колко им е тежко, защото го изпитах
преди тях. След тяхното освобождаване качеството на играта няма да е по-добро.
С привличането на нови футболисти нивото трудно се повдига и трудно се приемат от петричката публика.
-Би ли разкрил истината за твоето внезапно напускане?
– Останах дълбок разочарован от няколко щатни длъжностни лица в клуба, които според мен са много и имат време да правят оценки на този или онзи, без да се съсредоточат върху моментното състояние на отбора и излизане от незавидното
му положение. Няма да назовавам имената им, те са известни на всички. Категорично заявявам-изключвам около това, което се случи с мен, кмета и президента на клуба.
-При какви условия би се завърнал отново в родния си град и клуб?
-Нямате си представа при какви условия се работи в Панагюрище-грамотно административно ръководство, треньорски щаб, пълна колегиалност на терена и извън него. Не е изключен, разбира се, вариант да се завърна в Петрич, но при условие, че тези хора, които водят „Беласица“ към блатото, не са вече в клуба.
-Какво е пожеланието ти към феновете в Петрич?
-Всички те са мои приятели, обичам ги, застанаха зад мен в труден момент. Надявам се да се отблагодаря по един достоен начин към тях и дай Боже с моя помощ да върна отбора на ”Беласица” отново в професионалния футбол. Нека Бог да ги опази от коронавируса и след това да се радват по трибуните в остатъка от мачовете за първенството на ЮЗ трета лига.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular