Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградФутболна школа Огражден (Първомай) отпразнува първи рожден ден

Футболна школа Огражден (Първомай) отпразнува първи рожден ден

Голямо тържество за децата организираха треньорите Божидар Яков и Виолета Божинова

ДЮШ Огражден (Първомай) навърши една година. Школата, създадена и ръководена от Виолета Божинова и Божидар Яков, отбеляза повода подобаващо, като празненствата продължиха през целия ден.

Началото беше дадено с демонстративен футболен турнир, в който участие взеха децата от всички възрасти. Треньорите изразиха специални благодарности към отборите на Вихрен (Сандански) и Орлетата (Благоевград), които уважиха поканата и с по няколко набора гостуваха на домакините от Първомай. Многото емоции и футболни качества, които бяха демонстрирани от всички деца, бяха само началото на същинския празник. Следобяд треньори, деца и родители се събраха на храма в селото и празнуваха с торта, много игри и томбола с интересни спортни награди.

„Изпращаме една много успешна година, като изпълнихме доста от поставените си цели. От тук нататък отговорността е още по голяма, за да затвърдим постоянството си и разбира се да надграждаме във всяко отношение. Това е кратката равносметка, която направихме с Виолета Божинова през изминалата година“, сподели треньорът Божидар Яков.

Божидар Яков е възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград, а Виолета Божинова – на НСА, бивш състезател по футбол в отборите на Спортика, Пирин Лейди и НСА като студентка, и участник в националния отбор на България.

Специален гост на тържеството бе кметът на село Първомай Славка Филчева, която поздрави треньорите и децата и им пожела много спортни успехи, най-вече в областта на футбола.

В школата участват над 70 деца от набор 2011 до набор 2018 година, разделени във възрастови групи. Целите са редовно участие в различни първенства и турнири и подаване на кадри за местни футболни тимове. Обхванати са желаещи основно от селата Първомай и Кавракирово. Финансирането на всичко това е за сметка на двамата треньори и родителите на децата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular