Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникХебър победи Миньор след пълен обрат в Перник

Хебър победи Миньор след пълен обрат в Перник

„Чуковете“ с първо поражение от 7 мача насам

Хебър постигна пълен обрат срещу Миньор в Перник и спечели дербито на 21-ия кръг във Втора лига. Отборът, воден от Николай Митов, се наложи с 3:1 и поне временно се изравни на върха с лидера Етър.

Двубоят предложи много положения и пред двете врати, но в крайна сметка гостите се оказаха по-точни и заслужено се поздравиха с 3-те точки, предаде Sportal.

“Чуковете” откриха резултата в 42-ата минута чрез Емил Ценов, но само 120 секунди по-късно Жак Пехливанов възстанови равенството. Георги Търтов се разписа в 63-ата минута, след като вратарят на домакините не се намеси по най-добрия начин и позволи топката да мине през ръцете му. 4 минути преди края на редовното време Живко Петков уби интригата с трети гол, с което оформи и крайния резултат.

По този начин Хебър записа трета поредна шампионатна победа, докато Миньор претърпя първо поражение от 7 мача насам.

В следващия кръг пазарджиклии приемат Етър в директен сблъсък за първото място, а тимът на Христо Янев гостува на Септември (Симитли).

Двубоят в Перник започна равностойно, като домакините владееха повече топката, но така и не успяваха да стигнат до нещо по-опасно пред противниковата врата. В 22-ата минута Хебър организира бърза контраатака, при която Евгени Игнатов се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе твърде слаб и не затрудни стража на “чуковете”. Малко след това Живко Петков опита да изненада Алекс Георгиев от далечно разстояние, но топката профуча над горната греда. Малко след като измина половин час игра, пред гостите се откри най-добрата възможност в мача досега. Ивайло Михайлов бе изпуснат от футболистите на Миньор в наказателното поле и засече центриране от пряк свободен удар, но изстрелът му не попадна в рамките на вратата. В 38-ата минута Добромир Бонев стреля от границата на наказателното поле към долния десен ъгъл, но Петър Дебърлиев се разтегна максимално и изби в корнер. Само 60 секунди по-късно Ивайло Димитров бе оставен непокрит в непосредствена близост, но ударът му с глава премина встрани от целта. В края на първото полувреме двата отбора си размениха по едно попадение.

Емил Ценов откри за Миньор в 42-ата минута, след като изпрати кълбото неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата с красиво изпълнение от въздуха. Радостта на домакините бе кратка, тъй като възпитаниците на Николай Митов отговориха много бързо. След няколко последователни рикошета, топката достигна до Жак Пехливанов, който с доза късмет порази мрежата зад Алекс Георгиев за 1:1. Още в първите минути след почивката можеше да се стигне до много неприятна ситуация пред вратата на Миньор. Гостите изпълниха пряк свободен удар, а Купенов засече топката и можеше да си отбележи автогол, но Георгиев внимаваше и се намеси. В 58-ата минута калта пред вратата на Хебър можеше да изиграе лоша шега на Дебърлиев. Точно преди стражът на гостите да улови топката, тя промени траекторията си заради лошия терен и само добрата намеса на вратаря предотврати да се стигне до гол, тъй като в близост дебнеше играч на “чуковете”. В 63-ата пазарджиклии стигнаха до пълен обрат. Георги Търтов стреля коварно от фаул, а кълбото тупна точно пред стража на Миньор, който не се намеси по най-добрия начин и позволи на топката да мине през ръцете му. В края на двубоя Емануил Манев предостави страхотно центриране към Живко Петков, който с глава прониза вратата и сложи точка на спора.

МИНЬОР (ПЕРНИК) 1:3 ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК)
1:0 – Емил Ценов (42)
1:1 – Жак Пехливанов (44)
1:2 – Георги Търтов (63)
1:3 – Живко Петков (86)

МИНЬОР (ПЕРНИК): 99. Георгиев, 20. А. Васев (К), 3. Славчев, 24. Купенов, 14. Садула, 19. Казаков, 15. Ценов, 30. Б. Васев, 10. Димитров, 13. Бонев, 22. Иванов

ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК): 1. Дебърлиев, 98. Търтов, 11. Тонев (К), 24. Папазов, 18. Терзиев, 3. Бастунов, 20. Пехливанов, 8. Игнатов, 12. Манев, 39. Михайлов, 9. Петков

RELATED ARTICLES

Most Popular