Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаХора с добри сърца помагат на семейството на Цветелина и Костадин от...

Хора с добри сърца помагат на семейството на Цветелина и Костадин от Бистрица

 

Депутатът Христо Терзийски купи сушилня за многодетната фамилия

Хора с добри сърца от Бистрица, региона, а и други краища на страната, помагат на Цветелина Скоклева и Костадин Ламбов, разбрахме от кмета на дупнишкото село Кирил Огненски. След като отрави апел за помощ, Огненски получил десетки въпроси и обаждания от желаещи да помогнат на многодетното семейство на Цветелина и Костадин. Един от отзовалите се на призива е народният представител от ГЕРБ за Кюстендилска област Христо Терзийски. Депутатът е закупил сушилня за дрехи и въпреки многото си ангажименти намерил време да занесе подаръка лично.

„Здравейте приятели, искам да изкажа благодарността си към всички, които откликнахте на апела ми да подкрепим семейство Ламбови. За пореден път Вие доказахте, че заедно можем много, за пореден път ме подкрепихте и развълнувахме истински. Много хора се обадиха от къде ли не, обаче наистина останах приятно изненадан, когато с мен през седмицата се свърза г-н Христо Терзийски! Той попита с какво може да помогне и от какво има нужда многодетното семейство. След кратък разговор с майката разбрах, че най-нужно в момента е сушилня за дрехи, просто му звъннах и казах сушилня, той отговори: „Имаш я!” и разговорът приключи. В неделя звънна отново и каза : „Аз се прибирам от Кюстендил, от къде в Дупница мога да купя сушилнята?”. Организирахме се за 10 минути и машината вече е при малчуганите! Бързаше, дори не искаше да дойде до Бистрица, но нали ме познавате, нямаше как да откаже! Благодаря от сърце!!!”, написа на страницата си във фейсбук Кирил Огненски.

Отзивчивият управник на Бистрица, който неведнъж е помагал на земляците си, отбеляза, че апелът за помощ остава. „Цветелина и Костадин са много скромни хора, притеснителни. Те не искаха да се търси помощ, въпреки че срещат затруднения, както повечето хора в тия трудни времена. Аз настоях и ми благодариха. Надявам се и да са по-спокойни след всичко, което се случи. Все още продължават да ми звънят хора, които искат да дарят и по-големи суми – от порядъка на 250-300 лв,, а дори и повече. На тези хора предоставям банковота сметка на Цветелина. А иначе семейството получи много консумативи, храна. Имат и много дрехи, играчки. Нека хората, които искат да помогнат, да имат предвид това, че дрехи и играчки не са необходими, имат предостатъчно”, каза Огненски, който е кум на семейството и кръстник на част от дечицата. Кметът на Бистрица изказа специална благодарност на млади хора от селото, които искат да останат анонимни, но са готови да окажат много сериозна помощ на многодетната фамилия.

Припомняме, че Цветелина и Костадин отглеждат с много любов, в сговор и разбирателство малчуганите. Имат 9 деца, две от които от предишни бракове на двамата. Многодетните родители имат три двойки близнаци, третата – момчета, които проплакаха само преди два месеца.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Склопете го тоя нерез най накрая .Ха ха .Ще помогнем с финансирането.

Comments are closed.

Most Popular