Monday, May 6, 2024
HomeРегионРазлогХотели за насекоми издигнаха на две места в Разлог

Хотели за насекоми издигнаха на две места в Разлог

По инициатива на Община Разлог бяха монтирани 2 броя къщички за насекоми – една в Централния градски парк и една на панорамната алеа в м. Голак. От общинската управа отправиха призив за опазване на природата: “И най-малката буболечка, и най- голямото животно имат място на планетата Земя.

Тя е гостоприемен и мил дом за всяко живо създание. Ако тази система се наруши, ще последват много беди. Насекомите: трудолюбивите мравчици, пъстроцветните пеперуди, шарените калинки, малките бръмбарчета, незаменимите пчелички…. всички те са толкова незабележими и толкова необходими в нашия свят. На нас, хората, ни е отредено специалното място да живеем в хармония -с цялото това многообразие на природата- насекоми, животни растения.

Ние не можем едни без други. На хората е отредено мисията на пазители на цялото това имане. За да го имаме. Да го опазваме и да се грижим за него с любов. „И на мравката път струва.“ – казва мъдрият български народ. Има ли място за мравчицата в нашето забързано днес и утре? Можем ли да бъдем толкова добри и благородни, че да го направим? Можем! Нека го направим. Заедно!

Очакваме в нашия Хотел за насекоми много гости. Да бъдем любезни домакини и да направим нашия парк добро място и дом за всяко живо същество!” Кметът инж. Красимир Герчев благодари на всички, които се включиха в реализирането на тази инициатива и на младежите, които помогнаха за пренасянето на материалите на Голак. Снимки: Община Разлог

RELATED ARTICLES

Most Popular