Monday, May 6, 2024
HomeРегионДолна баняХотел в Долна баня даде подслон на десетки майки с деца от...

Хотел в Долна баня даде подслон на десетки майки с деца от Одеса

46-ма украински бежанци от гр. Одеса, предимно майки с малки деца и няколко по-възрастни души намериха убежище в долна баня, съобщиха от общината. Те са настанени в хотел “Природа”. “Хората търсеха топлина, храна и разбира се спасение и мир! Тинка и Жоро Мичеви веднага се отзоваха и предложиха своя хотел, който ще бъде дом за тези украинци незнайно колко време. Думите са излишни пред човешката трагедия, пред децата на годинка или две, пред майката, незнаеща къде ще роди! Засега не е ясно какво ще е необходимо , тъй като и те самите са още много объркани!”, коментираха от община Долна баня.
В следващите дни ще има по-голяма яснота какво точно ще бъде необходимо и кога местните жители ще бъдат събрани на сбирка, за да се обсъди с какво може се помогне.
“Знаем, че ще е трудно за нас, за собствениците на хотел “Природа”, на които безкрайно благодарим, но най-вече ще е трудно за хората , разделени със семействата си! Засега предаваме само техните многократни благодарности за оказаната помощ и съпричастност, за подадената ръка !, допълниха от общинска администрация.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Който желае, може да дари средства за бежанците по сметка с IBAN BG21STSA93008410908900 и вид на плащане 445100, с титуляр Община Долна баня. Средства могат да бъдат дарени и в касовния салон на Общината. Средствата са необходими за храна, нафта за отопление, лекарства и хигиенни и почистващи материали. Общината ще държи гражданите в течение за набраните и изразходените средства.

  2. Браво на общината.Така трябва да постъпят всички общини в района ни

Comments are closed.

Most Popular