Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаХристо Терзийски от празника на черешата в Кюстендил: Ще се стремим към...

Христо Терзийски от празника на черешата в Кюстендил: Ще се стремим към устойчиво земеделие и скъсяване на пътя между производител и купувач

Трябва да се развиват профили  в регионалния туризъм, категорични са кандидатите от коалиция ГЕРБ-СДС

 Важно е да усъвършенстваме изградената инфраструктура в земеделието, за да може продукцията от производителя да стига по най-лесния и бърз начин до купувача. Това каза пред журналисти Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ – СДС за област Кюстендил. Христо Терзийски и кандидатите за народни представители Михаела Крумова, Анелия Любенова, Даниел Александров, Мишел Виячева и Станислав Тенев бяха гости на Празника на черешата в града.

Терзийски честити празника на всички кюстендилци и гости на града. „По информация на туристическия бизнес няма свободни места за настаняване нито в хотелите, нито в къщите за гости. Известно е, че Кюстендил е Овощната градина на България. Освен отглеждането на най-добрите череши ние трябва да се стремим към устойчиво земеделие. Трябва да развиваме профили и в туризма. Известни сме с красивата природа, ски туризма, СПА туризма, но трябва да насочим вниманието към еко туризма, към кулинарния и към селския туризъм.

Много важно е за нас да организираме скъсена инфраструктура в земеделието”, каза Христо Терзийски. По думите му целта е да може продукцията от производителя да стига по най-бързия начин до купувача, така че за българските производители да се постигне една справедлива и добра цена за техния труд. „Важно е да подкрепим развитието на зелените инвестиции, да изградим еко структури, за да може производствата да развиват нашата икономика, но в същото време да опазваме нашата природа”, каза Христо Терзийски.

Третата в листата на ГЕРБ – СДС за област Кюстендил Михаела Крумова посочи, че Празникът на черешата е една прекрасна традиция, която неминуемо се провежда от 2008 година. „Това е повод много гости на града да дойдат, да видят неговите красоти, да се запознаят с природата и след това отново, по друг повод да посетят, нашия град. Това е една възможност за развитието на Кюстендил, за туризма, което е неизменна част от развитието на нашия град. Пожелавам на всички наши съграждани и гости да бъдат здрави, благословени и светъл празник.

На черешовите производители пожелавам да има благоприятни климатични условия, за да приберат своята богата реколта, която им даде тази година”, каза Михаела Крумова. От своя страна Анелия Любенова – Мандалска, която е четвърта в листата, заяви, че това е една традиция, която се е възвърнала с подкрепата на Общинския съвет и на кмета на Кюстендил Петър Паунов. „Всяка година все повече и повече гости имаме в града. Денят на черешата, Денят на плодородието, Денят на пролетта – това са традиционни празници, които ние ги посрещаме с голяма радост и с много гости. Весел празник на всички!”, каза Анелия Любенова.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

RELATED ARTICLES

Most Popular