Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниБългарияЦацаров поиска още правомощия за Бюрото за контрол на СРС

Цацаров поиска още правомощия за Бюрото за контрол на СРС

 

Главният прокурор Сотир Цацаров призова за законови промени, които да дадат още правомощия на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. По думите му, докато няма изграден единен електронен регистър на СРС-та, който да бъде към Бюрото, ще има и спекулации за неправомерно подслушване.

“Едното са персоналните амбиции на господин Рашков, второто са политическата кампания, амбициите на политическата сила, която очевидно използва момента и очевидно инспирира всички тези действия”, така Цацаров коментира изказванията на Рашков за неправомерно подслушване на политици и журналисти.

Главният прокурор не произнесе политическата сила, която седи зад тази кампания, но припомни, че Рашков е бил депутат от БСП.  Той отново приповтори искането си поисканото от него парламентарно заседание на комисиите относно изказванията на Рашков да е отворено за медиите.

„Знам контра довода, който ще бъде направен – че ако заседанието бъде открито, Рашков няма да може да сподели критичните моменти, които могат да се споделят и са важни, но са класифицирана информация. Нима съществува някаква пречка – част от заседанието да бъде закрито, а останалата част, където трябва да се получи публичен отговор на всичко онова, което той наговори в близките дни,разбирам емоциите му, да получи отговор пред всички”, обясни Цацаров.

„Това е моят начин на мислене и нямам никакво намерение да влизам в личен диспут с Рашков. Но каквото и да казва, той го казва институционално. Най-вероятно в парламента ще трябва да говорим с документи. Мисля, че тук не е силната му страна”, каза още Сотир Цацаров.

RELATED ARTICLES

Most Popular