Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияЦветан Цветанов: Не е коректно да има политическо противопоставяне след трагичния инцидент...

Цветан Цветанов: Не е коректно да има политическо противопоставяне след трагичния инцидент в Крумово

Красимир Каракачанов: Хеликоптерът, който катастрофира е най-новият от старата техника, която получихме

 

Мислех, че ще замълчим и ще отдадем почит на загиналите в трагичния инцидент в Крумово, но за голямо съжаление той предизвика политическо противопоставяне. Това обаче не се случи. Изказваме съболезнования на близките на загиналите пилоти и по-скорошно оздравяване на пострадалия военен. Всичко, което се изговори днес цели остро противопоставяне на секторните политики. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ по време на брифинг в НС.

Той обясни, че не е коректно да противопоставяме една секторна политика на друга. „Когато има определен проблем, който вълнува хората, трябва всеки политик да участва в дебата. Да говорим открито и да има представители на всички политически сили“, призова Цветанов. “Президентът Радев използва всяка една възможност, за да се позиционира чисто политически. а пореден път той доказа, че е президентът на БСП. Това, което се случва като позиция на БСП и позиция на президента Радев го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията. Ние не знаем какво ще прави президентът Радев след четири години, когато му изтече мандата, но ние знаем, че ние отново ще носим отговорност за решенията, които трябва да се взимат. “Обединени патриоти” и ГЕРБ са отговорни партии, които имат своята история. Те са се явявали на всички национални избори досега и са имали възможността да получат обществената подкрепа от българските избиратели“, каза Цветанов.

Военният министър Красимир Каракачанов изрази съболезнования на близките на загиналите пилоти. Той пожела бързо възстановяване на пострадалия при инцидента военен техник. „Той има травма на белия дроб. Падането е станало за две секунди. В това време техникът е изтеглял въжето и това го е спасило. Когато се случи подобна трагедия трябва да замълчим“.

„Много е лесно да се върнем с години назад и да търсим вината. Реалната модернизация на Българската армия започна при предния мандат на правителството на Бойко Борисов. След по-малко от две седмици трябва да влезе и предложението за флота. За първи път след Промените се прави подобна мащабна модернизация за над 4 милиарда лева“, отбеляза Каракачанов.

„Хеликоптерът, който катастрофира е най-новият от старата техника, която получихме. Той е на въоръжение от 1989 г. За да се модернизира армията ни е нужно време. Допълнителни пречки срещаме от Закона за обществените поръчки. Нашият план за поддръжка на военната техника не е изоставен. Всеки един въпрос, който е бил свързан с пари за армията е намирал пълното разбиране от страна на премиера и на финансовия министър. Затова трябва да помислим как можем да помогнем на армията. Всички мероприятия по различни чествания, са прекратени, за да уважим паметта на загиналите“, каза още той.

RELATED ARTICLES

Most Popular