Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградЦентърът за социална рехабилитация в Струмяни чества 3-ти ЧРД

Центърът за социална рехабилитация в Струмяни чества 3-ти ЧРД

ЦСРИ в община Струмяни отпразнува третия си рожден ден. Екипът на центъра получи стотици честитки с пожелания да работи все така с много енергия, хъс и воля в даряването на доброта и надежда.

Заради пандемията от COVID-19 рожденият ден на центъра бе малко необичаен в сравнение с предишни години. „Ето защо от разстояние, с помощта на социалните мрежи, ви каним да се присъедините към нас и да празнуваме, макар и по необичаен начин“, коментираха от социалния център.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в община Струмяни става реалност благодарение на спечелен проект по ОП ”Развитие на човешките ресурси”, финансиран от Европейския социален фонд. Инициативата стартира с името „Активен живот”. С отпуснатите средства по проекта бяха оборудвани кабинет за физиотерапия, кабинет на психолога, кабинет на логопеда, зала за провеждане на групови занимания с различна практическа насоченост за деца и възрастни, както и специален кът за провеждане на трудотерапевтични дейности. От две години социалната услуга е държавно делегирана дейност.

Благодарение на подкрепата на общината от една година центърът разполага със специализиран микробус, с който потребителите могат безпрепятствено да посещават специализираните кабинети. От две години ЦСРИ в община Струмяни отвори врати и за специализирана паралелка ученици с физически и ментални затруднения към ЦСОП „Свети Паисий Хилендарски” – Благоевград. В нея педагогическа подкрепа получават деца на различна възраст, като се обучават по индивидуална програма, съгласувана с МОН.

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular