Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаЦецо Соколов вече е волейболист на „Зенит” (Казан)

Цецо Соколов вече е волейболист на „Зенит” (Казан)

  • Бившият играч на „Марек Юнион-Ивкони” ще се опита да върне руския гранд на световния връх

    Цветан Соколов бе официално представен като ново попълнение на европейския и руски вицешампион „Зенит” (Казан). Роденият в с. Ресилово национал ще се изявява на обичайния си пост – диагонал на разпределителя, докато руснакът Максим Михайлов ще бъде преквалифициран като посрещач.
    През изминалия сезон любимецът на дупнишките фенове спечели титлата в най-престижния клубен турнир в Европа – „Шампионската лига”. На финала неговият „Кучине Лубе” (Чивитанова) победи именно новия клуб на Цецо, а той се представи на познатото високо ниво. Именно великолепната му игра в този двубой убеди окончателно шефовете на руския гранд в покупката на родния волейболист. Целта пред него и новите му съотборници ще бъде само една – връщане на „Зенит” на върха в Русия и Европа, а след това и триумф на Световното клубно първенство.
    Цветан Соколов тръгва за големия волейбол от „Марек Юнион-Ивкони”, като той е най-известният продукт на дупнишката детско-юношеска школа. В личната си витрина той има седем медала от Шампионската лига – три златни, два сребърни и два бронзови, както и пет отличия от Световното клубно първенство. Българинът може да се похвали и с четири завоювани титли на Италия – две с „Тренто” и две с „Кучине Лубе”, шампион е и на Турция с местния „Халбанк” (Анкара). В кариерата си Цецо може да се похвали и с три купи и две суперкупи на Италия и една купа на Турция.

RELATED ARTICLES

Most Popular