Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионБлагоевградЦИК нареди състава на РИК - Благоевград за предстоящия вот, зам.-председатели станаха...

ЦИК нареди състава на РИК – Благоевград за предстоящия вот, зам.-председатели станаха Й. Симонски от БСП и Г. Мавродиев от РБ

 

02-02-busarov1

Мартин Бусаров (в средата) стана председател на Районната избирателна комисия в Благоевград

 

Мартин Бусаров от ГЕРБ е председателят на Районната избирателна комисия в Благоевград за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Заместник председателските места ще се заемат от Йордан Симонски от БСП и Георги Мавродиев от РБ.

Както „Вяра” писа, на консултация при областния управител Бисер Михайлов представителите на парламентарно представените партии и коалиции не се споразумяха, тъй като се сдърпаха заради едно от зам.председателските мяста. За него претенции предявиха от Реформаторския блок и Обединените патриоти. До консенсус не се достигна и определянето състава на РИК премина в правомощията на Централната избирателна комисия.

Със свое решение от вчера ЦИК назначи 17-членен състав на Районната избирателна комисия в Първи изборен район – Благоевградски за предстоящите избори.

За секретар е назначен Бехра Осман от ДПС. Членовете на РИК – Благоевград са: Елена Панчева, Димитър Колев, Весела Цонкова-Стоянова, Маргарита Тодорова, Антоанета Богданова, Мария Стойнева, Илия Милев, Мустафа Сирачки, Елена Димитрова, Вилислав Балев, Изабела Божилова, Янко Иванов, Йорданка Борисова.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си от 4 февруари 2017 г.

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

RELATED ARTICLES

Most Popular