Friday, May 3, 2024
HomeБизнесЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПРЕДСТАВИ ВИЗИЯТА СИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО НА РАЙОН ПАНЧАРЕВО

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ПРЕДСТАВИ ВИЗИЯТА СИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО НА РАЙОН ПАНЧАРЕВО

По инициатива на дружеството се проведе среща с кмета на район Панчарево и Инициативен комитет „За развитие на Панчарево и Кокаляне“

ЧЕЗ Разпределение България проведе среща с кмета на район Панчарево, кмета на с. Герман и Инициативен комитет „За развитие на Панчарево и Кокаляне“. На срещата на 19 януари присъства и Иван Маринов, директор „Сигурност на електрозахранването“ към Министерство на енергетиката. По своя инициатива дружеството представи реализираните до момента дейности за подобряване на електрозахранването в района и плана си за развитие на мрежата и обезпечаване на качеството на услугата предвид бързо развиващите се населени места.

Мениджмънтът представи визията си за следващите 3 години с цел повишаване сигурността на услугата в Панчарево, Кокаляне, Герман, Бистрица, Железница, вилна зона Ярема и Плана. Посочени бяха и конкретни планирани технически мероприятия за модернизация и поддръжка на съществуващата мрежа, които ще започнат веднага след приключване на зимния сезон. Ръководството на ЧЕЗ Разпределение представи начина на реакция при възникване на аварийни ситуации и механизма за локализиране на повредени участъци. Обяснен беше и принципът на кратките оперативни превключвания в малките часове на денонощието и защо те са неизбежни.

Сериозно внимание на срещата беше обърнато на проблемите, свързани с обслужването на въздушната мрежа средно напрежение, преминаваща през частни имоти в район Панчарево. Мениджмънтът на дружеството обясни какви са рисковете, ако не се предприемат мерки от спешен характер в тази връзка. Ръководството на общинската администрация пое ангажимент да съдейства за бързото разрешаване на възникналия казус. Подкрепа в тази посока беше засвидетелствана и от представителите на Инициативния комитет.

ЧЕЗ Разпределение благодари за ползотворния диалог на представителите на местната власт от район Панчарево и Инициативния комитет и се надява това сътрудничество да продължи и в бъдеще.

Пресцентър на ЧЕЗ в България

е-mail: communications@cez.bg

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular