Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаЧимев пожела попътен вятър на първолаците в с. Крайници, 949 ученици обучават...

Чимев пожела попътен вятър на първолаците в с. Крайници, 949 ученици обучават в СУ “Св. Паисий Хилендарски”

Учебната година и в община Дупница бе открита във всички училища с тържества. Кметът на общината инж. Методи Чимев бе гост в ОУ “Христо Ботев” в село Крайници, заедно със зам.областния управител Радослава Чеканска. Той поздрави учениците и пожела попътен вятър на първолаците. По традиция първият учебен ден в едно от най-големите села в общината започна с водосвет.


Зам.-кметът Олга Китанова пък бе гост на най-голямото учебно заведение в общината – СУ “Св. Паисий Хилендарски”. 949 ученици ще се учат в него тази година, а първолаците са разпределени в 4 паралеки.
Другият заместник-кмет на община Дупница Крум Милев пък поздрави преподавателите и учениците от ОУ “Св. Климент Охридски” и ОУ “Св.св. Кирил и Методий”.
От община Дупница и тази година бяха осигурили подаръци за абсолютно всички първолаци. 375 деца в 19 паралелки във всички училища прекрачиха училищния праг за първи път.

Снимките:

Кметът Методи Чимев и зам. областният управител Радослава Чеканска бяха гости в ОУ “Христо Ботев” – Крайници

Зам.-кметът Олга Китанова гостува на СУ “Св. Паисий Хилендарски”

Зам.-кметът Крум Милев поздрави преподавателите и учениците в училищата “Св. Климент Охридски” и “Св. св. Кирил и Методий”

RELATED ARTICLES

Most Popular