Sunday, May 5, 2024
HomeРегионРилаЧиталището и детската градина в Рила се включиха в „Похода на книгите“

Читалището и детската градина в Рила се включиха в „Похода на книгите“

Библиотеката към читалището в Рила започна поредната си инициатива, чиято цел е насърчаване на четенето.„Ежегодно в библиотеката отбелязваме инициативи, свързани с насърчаване на четенето! Няма как да не отбележим и „Похода на книгите“ – национална инициатива, която се организира от Асоциация „Българска книга“, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Българската библиотечно-информационна асоциация, Столична библиотека, издателства и книжарници от цялата страна.

Стартирахме дванадесетото издание на „Похода на книгите“ в ДГ „Д-р Тодора Миладинова”, с любезното съдействие и подкрепа на директорката Иванка Тахтаджийска и екипа на детската градина.

Националната инициатива стартира от 2 април – Международен ден на детската книга и рожден ден на писателя Ханс Кристиан Андерсен и продължава до 23 април – Международен ден на книгата и авторското право.

На 04.04.2023 год. децата от детската градина се запознаха с всички нови книги от библиотеката, които са номинирани за награда „Бисерче вълшебно“ от категориите:

„Буболечета“  – 3-5 год.; „Откриватели“ – 5-7 год.;

„Нещотърсачи“. С тази инициатива децата от детската градина, ще имат възможност да гласуват и дадат своя вот за две любими книги, номинирани за наградата „Бисерче вълшебно“. Гласувайки за любимите книги, децата се превръщат в жури и читатели (слушатели) с мнение!”, казаха от читалище„Христо Ботев”.

RELATED ARTICLES

Most Popular