Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаЧук-чук, яйчице, имаш ли си сърчице? Великденска изложба-базар изпъстри празнично ДГ "Калина"

Чук-чук, яйчице, имаш ли си сърчице? Великденска изложба-базар изпъстри празнично ДГ “Калина”

 

Деца, родители и учители в детска градина “Калина” превърнаха входа на детското заведение в уникален празничен кът. Дни преди големия християнски празник Възкресение Христово забавачницата организира голям Великденски базар.

С помощта на своите семейства малките сръчковци са успели да направят неповторими празнични декорации и изделия, като целта е със събраните средства да бъдат закупени и ушити нови декори и костюми за предстоящите тържества. Писани яйца, зайчета, пиленца, калинки, пролетни пана, къщички за птички и венци могат да украсят всеки християнски дом и да му придадат неповторима празнична атмосфера. Сред първите желаещи да подкрепят инициативата са майките и татковците на малките възпитаници на детското заведение.

“Инициативата е част от цикъла събития, с които отбелязваме 70-та годишнина на ДГ “Калина”. Със събраните средства ще закупим нови декори и костюми за предстоящите тържества и продукции, които ще реализираме във времето. В изложбата участват всички 8 групи, а предложените изделия са над 100. Те са на символични цени, като се надяваме до Велики четвъртък всички да намерят своето място в домовете на хората”, разказа старши учителят Мая Николова.

Предстоящите събития, свързани с отбелязването на големия юбилей включват организирането на кръгла маса, посветена на добрите практики в ДГ ” Калина” и тържествен концерт на 16 май, в който деца и таланти от различни групи ще представят своите постижения с богата празнична програма.

Над 250 са възпитаниците на ДГ “Калина”, като детското заведение се слави с неповторима атмосфера, дух и традиции. Всяка година мъниците успяват да изненадат своята публика с неповторими изяви, спомените от които остават за цял живот.

RELATED ARTICLES

Most Popular