Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендил. Шампионска титла за Никол Ангелова от шампионата по борба за девойки

. Шампионска титла за Никол Ангелова от шампионата по борба за девойки

  • Кюстендилската школа с 4 сребърни и бронзов медал от първия старт за годината

 

По шампионски започна годината за Никол Ангелова, която се окичи със златен медал на държавния личен шампионат по борба за девойки, който се проведе в Сливен. Състезателката на клуб “Васил и Георги Илиеви” (Кюстендил) триумфира в кат. 65 кг, след като на тепиха надви своите съпернички. В надпреварата школата от града под Хисарлъка с треньори Валентина Маринова и Валери Райчев участваха с 4 момичета, като всички спечелиха отличия. Два сребърни медала завоюваха Иванка Барутчийска в кат. 53 кг и Моника Ангелова в кат. 76 кг. Бронзов медал за Моника Барутчийска в кат. 57 кг.

Георги Аначков остана втори.

Сливен бе домакин и на държавния личен шампионат по класическа и свободна борба за юноши. Кюстендилските класици се представиха добре и завоюваха 2 сребърни медала. Втори в кат. 67 кг остана Георги Аначков, който отстъпи в спора за титлата на Теодор Георгиев от клуб “Изобор” (Плевен). Второ място и за Боян Георгиев в кат. 77 кг, който в спора за златото бе победен от Рашко Каменаров от “Левски”. Още 2 пети места записаха кюстендилските юноши в лицето на Цветелин Йосифов кат. 87 кг и Михаил Мелехов кат. 97 кг.
“Доволен съм от състезателите, въпреки че очакванията ми бяха за още един златен медал в лицето на Георги Аначков. Той се наложи над по-силните си конкуренти и отстъпи на далеч по-слаб от него противник. При девойките и четирите взеха медал, при юношите можеше и още по-добре, но така стоят нещата към момента”, сподели Валери Райчев, гл. треньор на СКБ “Васил и Георги Илиеви”.
В надпреварата в Сливен се включиха 123-ма състезатели при юношите в класическия стил от 26 клуба, а при девойките 46 от 22 клуба. Пред кюстендилската школа на преден план стои едно от най-важните състезания, а именно държавното лично първенство за мъже и жени, което е на 23 и 24 януари в столицата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular