Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградШестима от задържаните инспектори от ДАИ-Благоевград остават зад решетките, Евтим Гоцев припадна...

Шестима от задържаните инспектори от ДАИ-Благоевград остават зад решетките, Евтим Гоцев припадна в съдебната зала

Специализираният апелативен съд остави в ареста шестимата инспектори от областната дирекция на Автомобилна администрация-Благоевград. Те са обвинени, че са участвали в организирана престъпна група за получаване на подкупи от транспортни фирми.

Съдът прецени, че доказателствата са достатъчно, а на свобода инспекторите може да извършат друго престъпление.

Един от обвиняемите Евтим Гоцев припадна в съдебната зала. Според защитата му той имал хипертония. Гоцев е настанен за лечение в МВР болница.

Адвокат Кристиян Милчев коментира, че това се случва за трети път, откакто мъжът е в ареста, но въпреки това съдът не счита за необходимо да промени мярката на обвиняемия.

Задържаните служители на ДАИ са обвинени, че са организирали схема за изнудване на транспортни фирми, от която на ден са заработвали подкупи за общо около 1200 евро. Това обявиха от ръководството на спецпрокуратурата, уточнявайки, че първоначално са били арестувани около 30. Схемата била проста – транспортни фирми са изнудвани да плащат между 300 и 600 евро рекет, за да не им се наложат санкции за големи нарушения. Вместо това инспекторите отчитали дейност, като вписвали дребни нарушения, някои дори подправяли. Екипите от по двама души се формирали на случаен принцип, а парите се разделяли в края на работния ден. Изнудваните транспортни фирми получавали известия, че ще бъдат проверени. В документацията трябвало да сложат парите за подкупа и да я върнат. Голяма част от фирмите са собственост на чужденци, а делата им се управлявали от благоевградски счетоводители. Именно те движели предаването на подкупите. Сред задържаните е и мъжът на прокурорка от Специализираното звено. Няма данни за покровителстване.
Както „Вяра” писа, сред закопчаните бяха съпругът на прокурор Ирина Арменова-Янчева – Ангел Янчев, Димитър Занков, Никола Панов, Евтим Гоцев, Бойко Ханджийски, Райко Динев, Красимир Иванов, Георги Глинджурски, Росен Марков, Петър Денишев и Димитър Туджаров.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular