Saturday, May 4, 2024
HomeСпортШесторка от Югозапада ще ни представя на Европейското по борба за мъже...

Шесторка от Югозапада ще ни представя на Европейското по борба за мъже и жени в Рим

  • Четирима дупничани, петричанка и самоковка тръгват за отличия от шампионата на Стария континент

За Рим, Италия, отпътуваха националите по борба класически стил, на които селекционерът Армен Назаря ще разчита на отличия от Евро 2020 за мъже и жени, което е от 10 до 16 февруари. В състава са включени и трима представители на Югозапада. Това са дупничаните Августин Спасов, Даниел Александров и Кирил Милов. Спасов, който от години се състезава за кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви”, излиза в кат. 60 кг. Александров, който е част от клуб “Миньор” (Пк), и Милов, състезаващ се в “Ботев-93” (Враца), са надеждите на страната ни за отличия в кат. 82 и 97 кг в класическия стил.

Първи на тепиха на Европейското първенство излязат именно класиците. Схватките започват днес, а Спасов, Александров и Милов излизат на тепиха във вторник, 11 февруари.

В италианската столица на шампионата на Стария континент ще има и три представителки от Югозапада. В свободния стил при жените в състава треньорите Петър Касабов, Стоян Петков и Мариян Недковса включиха дупничанката Миглена Селишка кат. 50 кг, петричанката Евелина Николова кат. 55 кг и самоковката Биляна Дудова. За първенството трикратната еврошампионка Биляна Дудова качи категорията и ще стартира в неолимпийската до 59 кг. И трите дами излизат на тепиха в сряда, 12 февруари.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular