Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникШофьор се заби в мантинела на АМ "Струма", почина

Шофьор се заби в мантинела на АМ “Струма”, почина

На същото място часове по-рано имаше друг инцидент

Шофьор се заби в мантинелата между двете платна на АМ “Струма” край Мало Бучино и почина. Инцидентът е станал около 19,30 часа в неделя.

Мъжът карал своя автомобил” Опел Вектра”, когато загубил контрол над него и се забил в мантинелата между платната. Починал на място.

От удара отломки паднали и в другото платно. Затова движението в изпреварващите ленти и в двете посоки бе ограничено и се извършваше само в активните ленти. На място имаше екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ.

Това е втората катастрофа в района за едно денонощие. Сутринта жена изгуби контрол над колата си и падна от моста. В инцидента бяха ранени трима души.20-годишен мъж, който се е возил в колата, е със счупени ребра, контузия на главата, разкъсване на слезката и кръвоизлив в коремната кухина. Той е закаран в “Пирогов”. Негов връстник е с травматичен шок и също е в спешната болница. И двамата са в тежко състояние.

23-годишната жена, която е карала колата, е с травма на гръдния кош и главата. Откарана е в болница “Св. Анна”.

Информацията за втория пътен инцидент с същия участък бе потвърдена от Диана Русинова – експерт по пътна безопасност, основател и председател на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП).

“Отново тежко ПТП, този път със загинал в платното посока София на АМ “Струма” (бивша Люлин), точно срещу мястото където по-рано днес стана друго произшествие и кола падна от мостовото съоръжение. Инцидентът е станал в лява изпреварваща лента. В момента се извършват следствени дейности. Движението се осъществява в дясната лента. Няма задръжки в трафика, но има мъгла. Карайте внимателно и спазвайте ограниченията. Съболезнования към близките на починалия”, написа Русинова късно вечерта в неделя.

Снимки – Надежда Дойчева, Диана Русинова

RELATED ARTICLES

Most Popular