Wednesday, May 1, 2024
HomeКриминалниШофьор с 0,76 промила помете с мерцедеса си 73-годишна пешеходка в Петрич

Шофьор с 0,76 промила помете с мерцедеса си 73-годишна пешеходка в Петрич

  • Неправоспособен водач от с. Рибново се обърна с нерегистрирано  АТВ

  • 84-годишен дядо от Черниче се обърна с фиата си в дере

За няколко катастрофи, станали в почивните дни в област Благоевград, съобщават от полицията. На ул.“Рокфелер“ в Петрич, лек автомобил „Мерцедес“ с 65-годишен водач от с. Гега, отнема предимство и блъска 73-годишна жена от Петрич, пресичаща пътното платно. Инцидентът е станал около 9 часа сутринта. Пешеходката е пострадала с фрактура на десен глезен и без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отчела наличие на 0,76 промила. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

При друг случай в местността Потока, землище на гърменското село Рибново, неправоспособен 33-годишен мъж от с. Рибново, управлявайки АТВ,  което не е регистрирано по надлежния ред е загубил контрол над управлението му  и се е преобърнал. С охлузни рани по тялото е пострадал водачът, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

На 2 май  около 14:50 часа в 02 РУ-Благоевград пък е получен сигнал от МБАЛ-Благоевград за лице, което е постъпило за лечение след ПТП. От пристигналите на място полицейски служители е установено, че лицето е 84-годишен мъж от с. Черниче, който на пътя между с.Полето и с. Брежани, управлявайки лек автомобил „Фиат Пунто“, на лява крива излиза от дясно на пътното платно и пада в крайпътно дере. В резултат на инцидента, същият е получил гръдна травма, нараняване на главата и комоцио.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular