Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКочериновоЩе ремонтират Дома за стари хора в Кочериново

Ще ремонтират Дома за стари хора в Кочериново

Основен ремонт предстои в Дома за стари хора в Кочериново. В моментатечепроцедурапоизборнапроектант. Изпълнителят трябва да изготвитехническияпроектзареконструкцията. Обществената поръчка е настойност 70 000лв. без ДДС и се провежда от общината в Кочериново, чиято собственост е базата.

Домътзастарихора „Св. ИванРилски“ представлява две двуетажни сгради, долепени една за друга и свързани помежду си. Едната сграда е построена през 1947г., а другата през 2005г. На партерно ниво в сградата на интервенция са развити общи бани и душове, столова, дневна, входна част, стаи за настаняване. В части от сградата са осигурени отделни стаи със самостоятелни санитарни възли. Домът разполага с общ капацитет от 60 легла, който ще се запази. Основна цел е създаването на съвременна условия в дома, посочено е в документацията.

„Идеята е да се подобри качеството на услугата, предоставяна в дома. Намеренията са в стая да се настаняват по един или двама души, докато сега са по трима. Освен това целта е всяка стая да има собствена баня и тоалетни. При нас по-голямата част от стаите са с баня и тоалетна. Имаме обаче и 7 стаи без такива помещения и хората ползватобща за етажа баня и тоалетна. Ние сме заявили нашите искания и се надяваме те да бъдат предвидени в проекта. Засега не е ясно и на каква стойност ще е той. Ще има комисия, която ще определи конкретно и точно какво ще включи ремонтът,в зависимост от състоянието на сградите. Ремонтът ще е от голяма помощ за дома, включително и по отношение на енергийната ефективност”, коментира директорът на дома Елена Игнатова.

Сега в дома в Кочериново са настанени 43 души на възраст от 65 до 98 години.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular