Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградЮгозападът се поклони пред жертвите от „Струма“ и Рояк

Югозападът се поклони пред жертвите от „Струма“ и Рояк

Еднодневен траур е обявен в Благоевград

Редица общини и населени места в Югозападна България изразяват съболезнованията си във връзка с тежкия инцидент с автобус на магистрала “Струма”, както и за пожара в дома за възрастни хора във варненското село Рояк.

Община Благоевград обяви еднодневен траур в памет на жертвите от двете трагедии. От кабинета на кмета Илко Стоянов допълниха още, че се отменят събитията от културния календар, а знамената на административната сграда ще бъдат свалени наполовина.
Община Благоевград изказа искрени съболезнования към близките на жертвите.
Общинската администрация в Кюстендил също изрази своята дълбока съпричастност към почернените семейства от двете страни на границата. В официално съобщение от кабинета на кмета Петър Паунов се казва следното: „Скърбим неутешимо за загиналите при ужасяващите трагедии на автомагистрала „Струма“ и дома за възрастни хора в с. Рояк! Поднасяме най-искрени съболезнования на роднините и близките, на приятелите ни от Република Северна Македония! Бог да упокои душите на починалите! Светла да бъде паметта им!“.
Кметството в Сандански също изказа съболезнования. „Тежък ден за всички ни! Тъгата и болката са неописуеми!
Искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите! Да почиват в мир!“, написаха от екипа на Атанас Стоянов.
Община Симитли изрази дълбоката си мъка от двете трагедии. В съобщение от кабинета на кмета Апостол Апостолов се казва следното: „Ръководството и служителите на общинска администрация – Симитли поднасят своите най-искрени съболезнования към семействата, близките и приятелите на загиналите в двата инцидента! Болката на всички ни е огромна, както и мъката, която изпитваме, по загубата на човешките животи! Нека Бог да ги прощава!“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular