Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаЮношите на дупнишкия „Марек” паднаха тежко от участник в Шампионската лига, Симеон...

Юношите на дупнишкия „Марек” паднаха тежко от участник в Шампионската лига, Симеон Димитров с почетно попадение

Юношите на футболния „Марек”, които се подвизават в Елитната група на България до 19 години, претърпяха тежка загуба с 1:4 от „Септември” (София). В двубоя, игран на стадион „Бончук”, дупничани отстъпваха сериозно по класа на връстниците си от София, които са считани за един от най-добрите отбори в страната. Столичани записаха седмата си победа в 8 мача, а само преди седмица играха и в Младежката лига на УЕФА, която е наричана още Шампионска лига за юноши. Там те загубиха с 0:1 от „Динамо” (Киев) като гост и показаха завидна игра, въпреки поражението, и остават с реални шансове за продължаване в следващата фаза.
„Септември” наложи волята си в Дупница още от първите минути на мача и беше въпрос на време да материализира превеса си с голове. След като поведоха с категоричното 4:0 още през първото полувреме с два гола на Владимир Николов и по един на Иван Гюров и Октай Хамдиев, столичани намалиха темпото и доиграваха мача. От това се възползва „Марек”, който вкара почетното си попадение в 85-ата минута чрез Симеон Димитров. Той се озова очи в очи с противниковия вратар след отлично проведена контраатака от страна на дупничани. Нападателят не остави никакви шансове на стража и с неспасяем удар в сглобката на вратата оформи крайния резултат.
Това бе осмата загуба на юношите на „Марек” от десет мача в Елитната група до 19 години. Останалите две срещи на дупнишкия клуб завършиха с негови победи.

RELATED ARTICLES

Most Popular