Saturday, May 4, 2024
HomeСпортЮношите на „Марек Юнион-Ивкони” останаха единственият отбор без загуба от началото на...

Юношите на „Марек Юнион-Ивкони” останаха единственият отбор без загуба от началото на сезона

Младите надежди от Дупница показаха изключителен характер и обърнаха „Левски” от 0:2 до 3:2 гейма

 

„Марек Юнион-Ивкони” е единственият отбор, който продължава да бъде без загуба след третия кръг в група „А” от първенството по волейбол на България за юноши под 20 години.
Възпитаниците на наставника Радослав Асенов надиграха като домакини „Левски” (София) в драматична петгеймова битка в дупнишката Спортна зала. Волейболистите от Дупница губеха с 0:2 гейма, но показаха изключителен характер и обърнаха двубоя до 3:2. Така дупнишкият клуб записа втори пореден успех и събра 5 точки, което му отрежда второ място във временното класиране. „Марек Юнион-Ивкони” има и мач по-малко, тъй като срещата с „Пирин” (Разлог) беше отложена. При евентуалното спечелване на този двубой марекчани може еднолично да оглавят таблицата.
„Мачът срещу „Левски” беше мач, в който отборът показа, че може да проявява характер в трудни моменти, особено след като изоставахме с 2 гейма разлика. Доволен съм от момчетата, които се включиха от резервната скамейка, показаха борбеност”, заяви пред „Вяра” старши треньорът на тима Радослав Асенов.
Попитан за амбициите на тима за новия сезон, наставникът отговори:
„Още преди започването на сезона заедно с момчетата обсъдихме предстоящата година и мисля, че отборът има потенциал за влизане в четворката, а защо не и спечелването на медал. Първата цел, която си поставихме, е директно класиране на финалите, а това ще стане, ако бъдем на едно от първите три места в групата. Но има още много мачове, с времето момчетата трябва да израстват както индивидуално, така и отборно”.
В следващия кръг дупничани гостуват на връстниците си от „Славия” в столичната зала „Панайот Пондалов”. Двубоят е насрочен за 25 ноември, неделя, от 14 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular