Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортЮноши старша възраст на „Беласица” загубиха от „Локомотив”

Юноши старша възраст на „Беласица” загубиха от „Локомотив”

Юноши старша възраст на ОФК „Беласица” и „Локомотив” (София) излязоха един срещу друг в Петрич в мач от ІV кръг за първенството на зона „София”. Двубоят завърши незаслужено според петричките фенове с гол, отбелязан в 77-ата минута от Антонио Радков от гостите. През първата част на срещата далеч по-добрият отбор бе този на домакините. Здравко Корчев, Христо Якимов и Мартин Стойков на няколко пъти озориха вратаря на гостите Живко Истатков, но стражът на столичния тим бе блестящ и не допусна отбелязване на гол. В 16-ата минута гостите се възползваха от грешка на Боби Димитров, отнеха топката чрез Денис Стефанов, той я насочи към Михаил Иванов и последвалият шут отблизо не донесе отбелязване на гол след добрата намеса на вратаря на „Беласица” Тодор Димитров. В 40-ата минута главният съдия Йордан Воденичаров показа червен картон на Денис Стефанов от гостите, който умишлено навлезе с двата крака срещу стража на петричани.
Втората част на мача предложи повече емоции на зрителите, които бяха над 200, независимо че мачът се игра в работен ден с начален час 14,00 часа. Столичните „железничари” заиграха на контри и в 60-ата минута чрез Мартин Стоилов бяха близо до отбелязване на гол, но от 3 метра нападателят изпрати топката в аут. Четири минути по-късно Мартин Стойков получи удобна топка отдясно в наказателното поле и от няколко метра я изпрати в аут. Най-неочакваното за отбора на домакините стана в 77-ата минута, когато след центриране отляво от фаул топката премина през куп играчи, включително и през вратаря Тодор Димитров, и се озова в мрежата за 0:1. Треньорът на „Беласица” Георги Киров реагира мигновено и пусна футболисти от резервната скамейка с цел да освежат нападението. Димитър Малев и Йордан Божинов се отблагодариха с добрата си игра за оказаното доверие, като Божинов дори в 79-ата минута изпрати топката на сантиметри встрани от вратата на гостите. Главният съдия на срещата показа червен картон и на Боби Димитров от „Беласица”. До края на мача натискът на домакините бе очеваден, но това не донесе поне изравнително попадение.

„Нямаше го оня заряд в този мач, както бе в двете срещи, които спечелихме срещу столичните „Барокко” с 5:0 и „Левски Раковски” с 4:2. През първата част на мача бяхме далеч по-добри и не си реализирахме головите положения и да решим нещата в наша полза. След почивката нашите футболисти показаха друг облик. Нямаше го оня дух, с който да спечелим и този двубой. Имам забележки към играта на част от футболистите, а на получилия червен картон Боби Димитров ще наложа наказание съгласно вътрешния правилник. Следващият ни мач е в неделя срещу делящи първото място в момента в таблицата отбор на „Миньор” в Перник”, сподели Георги Киров- треньор на юноши старша възраст.

RELATED ARTICLES

Most Popular