Thursday, May 2, 2024
HomeАктуално от днесЯвори и рози засадиха за 43-ия рожден ден на ОУ „Св.Климент Охридски“...

Явори и рози засадиха за 43-ия рожден ден на ОУ „Св.Климент Охридски“ в Дупница

По повод 43-годишнината от създаването на ОУ „Св. Климент Охридски“ в Дупница, в училищния двор бяха засадени 43 дръвчета – явори.

Те са специален подарък от инициативата Гората.бг.

„Дръвчетата бяха донесени лично от нашия близък приятел и дарител Ивайло Иванов“, казаха от учебното заведение.

По случай празника, директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ Юлиана Борисова осигури и 43 рози, които също бяха засадени на различни места в двора на школото.

„Благодарим на дарителите, на децата, на нашия екип, на всички, които се включиха в засаждането. Надяваме се цветята и дърветата да пораснат бързо и красивият ни двор да стане още по-привлекателно място за спорт, отдих и различни образователни и културни инициативи“, заявиха още от училището на улица „Венелин“ 77 в Дупница.

ОУ „Свети Климент Охридски“ отваря врати на 15 септември 1978 г. По това време то разполага с 32 класни стаи и кабинети, закрит плувен басейн и физкултурен салон, работилници по трудово обучение, библиотека с над 7000 тома книги и модерна столова с 252 места. Първоначално учебното заведение е носило името на Георги Муструков, но през 1992 година приема за свой патрон Свети Климент Охридски. В училището се обучават ученици от 1 до 7 клас за придобиване на свидетелство за основно образование и от 8 до 12 клас с профил ФВС.

RELATED ARTICLES

Most Popular