Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългария10 души са осъдени заради неверни КПП декларации

10 души са осъдени заради неверни КПП декларации

  • МВР още проверява миналогодишните бланки, с които се преминаваше през пунктовете на блокираните градове

 

Миналогодишните декларации, с които преминавахме през контролно-пропускателните пунктове, когато областните градове бяха затворени заради пандемията от Covid-19, все още се проверяват от Министерството на вътрешните работи. До момента има влезли в сила 10 присъди за невярно попълнени данни, съобщи вътрешният министър Христо Терзийски пред БНТ.

Броят на осъдените обаче е малък на фона на първоначалните числа, които МВР обяви веднага след премахването на КПП-тата навръх Гергьовден. За периода от 21 март до 5 май са установени 3750 души, които са декларирали, че отиват на работа, но всъщност нямат регистрирани трудови договори, а 528 от тях са регистрирани като безработни, съобщиха тогава от Пътна полиция. Предвид това не е ясно защо присъдите за невярно попълване на официалния документа са само 10 и дали не става дума за хора, нарушили наложената им карантина, което е довело до наказателна отговорност.

Иначе всички присъди за нарушване на карантината са 697, каза още министър Терзийски. Досъдебните производства досега пък били над 3000.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular