Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилСобственикът на измъчените и умъртвени от глад коне Петър Пищалов от Кюстендил:...

Собственикът на измъчените и умъртвени от глад коне Петър Пищалов от Кюстендил: Комунистите затриват всичко!

Бедстващите коне, 70-ет от които са мъртви, а 30-ет полуживи са на Петър Пищалов от село Буново, община Кюстендил, съобщи Елица Димитрова от Кюстендил. Потресаващата картина се разкрива пред Димитрова и приятелите и  планина Осогово . ” За тази жестокос, безстопанстненост, Пищалов е получавал луди пари от Европа. Искаме затвор” – пишат на редакционните имейли хиляди възмутени наши съграждани. 

Пищалов позира във фейсбук с убит вълк.

Пред столична журналиска през лятото е дал интервю като благороден фермер, християнин, обичащ всичко, което диша и се кръсти за доказателство. “Всичките ми породи животни съм внесъл от чужбина, комунистите са затриват всичко, сега хората искат три къщи, пет яхти, а не могат едно дете да изгледат, твърди провинилият се фермер и добавя още заучени фрази:

Със съдействието на Планинската спасителна служба в Кюстендил и по-специално на Христо Абаджиев и Росен Димитров, доброволци отнесоха храна на конете – бали със слама и овес. Групата се е качила до местността Бек Бунар с 5 моторни шейни. Снегът на тази височина е около 1,5 метра. „Кончетата едва стоят на краката си. Има и умираща кобила, която в предните дни е родила мъртво конче. Гледката е ужасяваща. Аз не успях дори да погледна към труповете на бедствалите животни. Никой не ти дава правото да оставяш така животни, да измират, без да ти пука”, разказа една от инициаторките за акцията в планината днес- Елица Димитрова.

„Не успяхме да ги свалим в ниската част на планината. Конете, които са живи са около 30, но не могат да ходят”, каза един от планинските спасители и председател на ТД Осогово Христо Абаджиев. „Конете нямат сили дори да ядат, толкова са изнемощели. Мисля, че в началото на зимата броят им е бил около 100. Говори се, че собственикът ги „отглежда” и получава субсидии за това”, коментира друг от спасителите, хижарят Росен Димитров.

Планира се и нова акция, за да се закара с моторни шейни храна на конете. Надеждата е снегът да се стопи по- бързо, за да могат животните да пасат и трева, а като добият сили да бъдат свалени на безопасно място.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

    • туристи с моторни шейни в Осоговска планина …
      Хималайте, ?

Comments are closed.

Most Popular