Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупница13-годишен страж пази гордо вратата на легендарния Марек!

13-годишен страж пази гордо вратата на легендарния Марек!

Младата надежда Владимир Крушовски направи фурор в “Надежда”

13-годишният Владимир Крушовски от Дупница предизвика истински фурор на терена в квартал “Надежда”, заставайки пред вратата Марек в мача срещу Локомотив (София). Уникалният спортист дебютира в мъжкия тим на легендарния роден отбор. Младата надежда успя да спечели доверието на треньора Танчо Калпаков и се изправи наравно до своите батковци. Стражът тренира футбол от 7 години. “Започна още в първи клас. С прекъсване от около 1 год., в която беше в Локо (Сф), през цялото време е бил в детско-юношеската школа на Марек”, разказва баща му Васил Крушовски.

“Треньорът Дани Белчев е човекът, който е посветил много време за неговата подготовка като вратар и сме му благодарни за израстването му като спортист”, сподели гордият родител. “Владимир е много въодушевен след мача. Мечтата на всяко дете, което тренира, е да играе с мъжкия отбор. Цялото семейство сме горди. Не съм предполагал, че ще го пуснат да играе с мъжете. За мен беше изненада, но това е благодарение на много труд и усилия от страна на Владо, на треньора, на Дани Белчев и на целия клуб, който му гласува такова голямо доверие. Това е хубав пример за всички деца, които тренират в Марек”, смята Васил Крушовски.

Владо е възпитаник на училище “Евлоги Георгиев” в Дупница. Предстои му записване в друго учебно заведение след 7-ми клас. На първо място в сърцето му е отборът, в който тренира и за който играе. “На първо място е Марек. Любимият му вратар е Владо Стоянов. Привърженик е на “Бохум”, споделя Крушовски-старши. Той се надява синът му да продължи напред в спорта. “Владо много се старае. Той ще пази вратата на юношеския отбор (родени 2007), а същевременно ще тренира и с мъжете. Времето ще покаже”. Родителят споделя, че младата надежда няма време за други занимания и хобита извън футбола. “Само футбол е при него. По цял ден е на стадиона и няма друго занимание. Не съм чул да го интересува нещо друго извън футбола. Цялото семейство сме горди, че Владо получи шанс да покаже, че е упорит и има качества. Майка му Илияна и кака му Борислава са много щастливи и стискат палци на всеки мач”.

Бащата припомни, че сестрата на Владо също е дала немалко поводи за гордост в родния си град. Борислава Борисова е състезателка по таекуондо, с множество участия в европейски и републикански първенства.

С малката звезда на дупнишкия тим се гордеят и от фенклуба на отбора. “Екипът ни желае успех на това уникално момче от Марек, което днес направи дебют в мъжкия тим на легендарния роден тим. Ето заради тези скромни дечица си заслужава, кметът и бизнеса в Дупница да направят така, че Марек да присъства сред професионалистите”, написаха на своята страница от “Марек Завинаги”.
Двубоят между Марек и Локомотив (Сф) завърши при резултат 2:1 в полза на дупничани.

Снимки: Марек Завинаги

RELATED ARTICLES

Most Popular