Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБобов дол13 г. затвор за убийството в Мламолово

13 г. затвор за убийството в Мламолово

Детелина от Дупница трябва да плати 15 000 лв. кръвнина на сестрата на жертвата

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 13 години, при първоначален режим на изтърпяване „строг“, за 29-годишната Детелина В. от Дупница определи състав на Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова. Съдът призна подсъдимата за виновна в умишлено убийство на П.Й., на осми срещу девети ноември 2019 година в бобовдолското село Мламолово – престъпление по чл. 115 от НК.  Съдът потвърди мярката за неотклонение на подсъдимата „задържане под стража“ до влизане на присъдата в сила. Времето, през което Детелина В. е с мярка „задържане под стража“, от 09.11.2019 г. до влизане на присъдата в сила, ще бъде приспаднато от размера на наказанието.

Окръжен съд – Кюстендил осъди подсъдимата да плати на гражданския ищец – сестра на пострадалия, сумата от 15 000 лв. за претърпените неимуществени вреди, заедно със законната лихва до окончателното й изплащане. Съдът отхвърли иска в останалата му част до претендираните 50 000 лв. Подсъдимата е осъдена за плати и разноските по делото, в размер на над 3800 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Престъплението е извършено на 8 срещу 9 ноември 2019 година, в къщата на пострадалия в село Мламолово. Обвиняемата Детелина В. отишла в дома П.Й. за платени секс услуги, първо с негов приятел, а след това и с пострадалия. След скандал между двамата пробола пострадалия с нож в гърдите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular