Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупница13 г. и 4 м. затвор за извършител на грабеж, довел до...

13 г. и 4 м. затвор за извършител на грабеж, довел до смъртта на възрастна жена в Дупница

40-годишният обвиняем отнел два телефона, 100 долара и 25 лв.

 

Окръжна прокуратура-Кюстендил осъди на тринадесет години и четири месеца затвор мъжа, ограбил и пребил 74-годишна жена в Дупница. Инцидентът е станал на 31 декември 2017 г. Осъденият е отнел от жертвата два мобилни телефона, дамски часовник и пари – сто щатски долара и двадесет и пет лева. Мъжът е нанесъл жесток побой с множество удари с юмруци по главата и лицето на 74-годишната жена.

На пострадалата била причинена тежка телесна повреда – закрита черепно-мозъчна травма с масивен кръвоизлив и контузия. Вследствие на получените увреждания две седмици по-късно пострадалата починала в болнично заведение.

Престъпното деяние е било извършено от И.М. при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан и не е изтекъл петгодишен срок от изтърпяване на последното му наложено наказание.

Първоинстанционният съд го е осъдил на дванадесет години “лишаване от свобода”. След протест на Окръжна прокуратура – Кюстендил срещу размера на наказанието с искане то да бъде увеличено, присъдата е била изменена.

Състав на Софийския апелативен съд е наложил на осъдения наказание от тринадесет години и четири месеца “лишаване от свобода” при “строг” режим на изтърпяване.

Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение в затвора в Бобов дол.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular