Friday, May 3, 2024
HomeРегионРила130 души от община Рила ще получават топъл обяд

130 души от община Рила ще получават топъл обяд

130 души от община Рила ще получават безплатно обяд благодарение на проект, спечелен от местната управа. От общината обявяха прием на документи от кандидат-потребители за предоставяне на услугата „Топъл обяд“, с финансиране  по едноименния проект, разработен заради пандемията от COVID-19“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г., със съфинансиране от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Храната ще се предоставя в работните дни от 11 януари  до 27 април 2021 годин.

Право да кандидатстват имат: лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;

лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа; лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Заявления ще се приемат всеки делничен ден от 21.12.2020г. до 30.12.2020г., включително, от 09:00 до 17:30 часа в деловодството на община Рила.

Повече информация, както и необходимите за кандидатстване документи могат да се изтеглят от следния линк, публикуван на сайта на общината и във фейсбук страницата на ТИЦ „Рила”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular