Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница1,4 млн. лв. приходи от имоти очаква община Дупница тази година

1,4 млн. лв. приходи от имоти очаква община Дупница тази година

Отново се продават бившите „Тютюнева промишленост”, училището в Бистрица, апартаменти в закрития Учителски институт

1 455 000 лева приходи от имоти, собственост на общината, се очакват в Дупница за тази година, става ясно от тазгодишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост.

От разпореждане с имоти-общинска собственост се очаква да постъпят 890 000 лева. В това число са 500 000 лева от учредени вещни права, 350 000 лева от продажба на имоти – общинска собственост, и 40 000 лева приходи от концесии.

От управление на имоти е заложено да постъпят 565 000 лева. От наем /аренда/ на земеделски земи се прогнозира, че ще бъдат получени 250 000 лева.От наем на помещения се очакват 150 000 лева. Прогнозният приход от наем на терение 110 000 лева. От наем на жилища се очакват30 000 лева. Делът на прогнозния приход от рекламна дейност е 25 000 лева.

Имотите за отдаване под наем, включени в програмата, са 168. Сред тях и тази година са сградите на бившето предприятие „Тютюнева промишленост” на ул. „Яхинско шосе“, помещения в двора на общинската болница,  в Старата поликлиника, на ул. “Николаевска” № 17 /в сградата на бивши финанси/, помещения вбившия Учителски институт, сред които музикална зала и кабинет,помещения в общински сгради в селата, земеделски земи.

За продажба са предвидени 174 обекта. Отново са включени масивната 7-етажна сграда на бившата „Тютюнева промишленост”, бившето училище в с. Бистрица, 28 самостоятелни обекта в бившето общежитие на закрития Учителски институт на ул. ”Свети Георги” №19 (срещу юндом), парцели, поземлени имоти и др.

Недвижими имоти, представляващи терени за разполагане на преместваеми търговски обекти,  ще бъдат допълвани в програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост  за 2023 год. след одобряване на схема на поставяеми съоръжения на територията на община Дупница и план-схема на преместваеми обекти и рекламни съоръжения в парк „Рила“, от Общинския съвет, се казва в документа.

Програмата ще бъде разгледана от общинските съветници на заседанието на 27 януари.

Юлияна Колчакова

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular