Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБобов дол144-ма новозаразени за 3 дни в Кюстендилска област, петима души са починали

144-ма новозаразени за 3 дни в Кюстендилска област, петима души са починали

Общо 144 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни – от 19 до 21 март. Новозаразени с инфекцията лица има в осем от деветте общини: Кюстендил – 70, в Дупница са 44, Кочериново – 5, Бобов дол – 9, Рила – 4, Невестино – 2, Сапарева баня – 2 и Бобошево – 8,  съобщават от Областния кризисен щаб.

Към момента 38 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях трима са в реанимация, а други 14 са в средно тежко състояние и на кислород. В рамките на деня предстои изписване на излекуваните пациенти.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 25 лица. От тях един е на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние и на кислородна терапия.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 68 души. От тях един пациент е в реанимация, а десет други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни има починали петима души от община Кюстендил – 61-годишна жена, 73-годишна жена, мъж на 64 години и двама мъже на по 72 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular