Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница15-годишният Георги Златарски от Дупница съчини стихове за майка си

15-годишният Георги Златарски от Дупница съчини стихове за майка си

15-годишният Георги Златарски продължава да съчинява стихотворения. Дупнишкият деветокласник, който направи своя прощъпулник в публичното пространство наскоро във в. „Вяра”, със стихове за родителите си, сега донесе нова творба. Стихотворението е посветено на неговата майка. Написано е като поздрав и подарък за нейния рожден ден.

„С това стихотворение казвам на майка ми, че й благодаря за това, че прави всичко за мен, за това, че ме обича. Майка ми и баща ми са най-важните хора за мен, както за всяко дете. Родителите крепят детето. Помагат му да успее в живота. Помагат му в трудности”, казва възпитаникът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии (ПГХВХТ или бившето Тютюнево училище) в града.
Георги определя като най-трудни моменти в своя живот тези, в които е бил болен, а родителите му са му помогнали, водейки го на лекар и лекувайки го.
Момчето не приема по никакъв начин поведението на свои връстници, които по един или друг начин притесняват своите родители. Казва: „Бил съм свидетел на това как деца несъзнателно дразнят родителите си с поведението си. Това ме огорчава”.
Тийнейджърът предполага, че е наследил склонността си към литературата от една от бабите си – Ани от Стара Загора, която пише стихове, но досега не е публикувала.
Докато гостува в редакцията, Георги разказа за любимите си родители. Майка му се казва Росица и е от Варна. Работи в „Балканфарма Дупница” като преводач от английски. Бащата Петър Златарски има фирма за професионално почистване на апартаменти. Деветокласникът има по-малък брат.

Честит рожден ден, мамо

Мамо, мамо, чуй ме само,
да ти кажа как любовта си да покажа.
Мила мамо, разбери, че с щастие ме дари.
Благодаря ти за всичко, сторено за мен,
всяка седмица и ден.
От тебе, мамо, много се научих
и най-доброто аз запаметих.
Ти беше с мен рамо до рамо,
едно ще кажа: обичам те, мамо.
Имаш страхотна усмивка на твоето лице.
Благодаря ти, мамо, че съм в твоето сърце.

Георги Златарски

RELATED ARTICLES

Most Popular