Thursday, May 2, 2024
HomeРегионРазлог17-годишната мечка Йета заспа зимен сън за първи път в Белица

17-годишната мечка Йета заспа зимен сън за първи път в Белица

 

Мечката Йета заспа зимен сън за първи път, съобщават от Парка за танцуващи мечки край Белица. Новината е качена и на сайта на община Разлог. Йета е втората албанска мечка, която миналата година заживя в парка.

17-годишната мечка Йета е докарана в парка над Белица от екип на Фондация „Четири лапи”. Тя е била от така наречените “selfie мечка”, която е трябвало да върви с предишния си собственик, окована във вериги и експлотирана от него, като танцува пред туристи или се бори на ужким с пожелалите да преборят четириногото животно. Преди да пристигне в парка, Йета е била временно настанена в зоопарка в Тирана, докато се приготвят документите за пътуването й в България. „Същата година двегодишният мечок Рику бе взет от Албания и докаран също в парка. С двете мечки от Албания бройката на обитателите на парка вече е 26.

Обикновено докато се аклиматизират и свикнат с новата обстановка, мечките не си правят леговище за сън, но Йета още в края на миналата година започнала да си прави леговище и сега вече спи зимен сън.

 

Гледайте видео със зимния сън на Йета по-долу

https://www.facebook.com/DancingBearsPark/videos/1042158989277597/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular