Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевград185 комплекта спално бельо дариха на болницата в Благоевград

185 комплекта спално бельо дариха на болницата в Благоевград

Дарение от 185 комплекта спално бельо получи МБАЛ-Благоевград. Закупен е и перфузор за отделението по ОАРИЛ. Както Вяра писа, инициативата е на млади благоевградчани начело с Владислав Христов, който се занимава със софтуер и електроника.

Акцията ще бъде на две нива – днес ще е най-мощната, а със следващата ще покрием останалата леглова база на болницата. Аз прекарах тук, в ковид отделението, осем дни и видях в какво състояние е благоевградската болница. Днес ще се покрият 185 легла. Даренията са пълни пакети за единично легло – чаршаф, калъфка, плик, завивка и възглавница“, обясни Христов.

Спас Митев добави, че общо 225 комплекта ще получи почти всяко отделение в следващите дни. Единствено за Детското отделение не бяха събрани пари. Освен това сме закупили и перфузор, с който се спасяват животи в реанимация. Най-големият дарител е от Чикаго, каза още Митев.

„Ръководството изказва искрената си благодарност за вашата доброта. Бъдете все така изпълнени с чувство на хуманност, да помагате винаги в нужда“, обърна се към дарителите главната сестра на МБАЛ Вера Христова. По думите й ковид леглата леглата в МБАЛ са 220, в момента свободните са 50. А най-голяма нужда пациентите имат от перфузори.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular