Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевград188 бакалаври от 17 страни получиха дипломите си от Американския университет в...

188 бакалаври от 17 страни получиха дипломите си от Американския университет в Благоевград

Почетен оратор бе бившият възпитаник на АУБ Стефан Иванов, който прекоси Атлантическия океан със сина си

На официална церемония в неделя Американският университет в България (АУБ) връчи дипломите на завършилите обучението си студенти от випуск 2021. Своите двойни дипломи получиха 188 бакалаври от 17 страни. Дипломите са валидни и в САЩ, и в Европа. На церемонията дипломи взеха и 28 абсолвенти от Executive MBA програмата на АУБ в София. Събитието се проведе в университетския комплекс „Скаптопара”, както и онлайн, и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Родители и близки проследиха дипломирането на живо в профила на АУБ в YouTube, както и на екрана на голям универсален магазин в Благоевград.

Завършващите студенти бяха приветствани от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс, председателя на Настоятелството на АУБ Виктория Ентуисъл и заместник-ръководителя на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в България Джъстин Фридман, а почетен оратор на церемонията беше Стефан Иванов. Церемонията бе открита от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс. Ето част от посланието му към абсолвентите: „Днес ви изпращаме с чувство на гордост и със съзнанието, че с вашите бъдещи постижения и успехи ще допринесете към развитието на България, региона и 17-те държави, които представяте, след като заемете своите позиции в бизнеса, правителствените институции и неправителствените организации или продължите следването си в по-висока степен.

Предизвиквам ви да изпълните личните си цели и да положите съзнателни усилия, за да работите за по-добро общество. Независимо от това как измервате личния успех, успехът се извоюва, а не се дава!“. Почетен оратор на церемонията по дипломирането беше Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза. Стефан е възпитаник на АУБ – випуск ’95 с успешна кариера във финансовата сфера. Той отправи три пожелания към завършилите – да следват мечтите си, да бъдат винаги подготвени и никога да не се отказват. В заключение той каза: „Убеден съм, че можете да прекосите океан – не непременно Атлантическия. Това може да бъде написването на най-продаваната книга или създаването на бизнес, който ще стане следващият от калибъра на Facebook или Tesla. Това може да е нещо, което само вие и вашето поколение може да измисли, което аз на моите 50 години дори не бих могъл да проумея. Няма причина да отлагате преследването на мечтите си“. От името на абсолвентите реч произнесе Ораз Керейбаев: „Представи си”. Миналата година АУБ избра тази фраза като девиз в своята комуникация. „Представи си как ставаш безстрашен лидер“. „Представи си как ставаш креативен визионер“. „Просто си представи“. /…/ Не зная какво ще се случи с нас, когато напуснем АУБ. Но със сигурност зная, че взехме всичко, което можахме, от тук, за да се подготвим за живота си след това. Днес нека не мислим за следващите ни стъпки и кои ще станем в бъдеще. Вместо това нека само си представим. Нека всеки от нас си представи как се превръща в още по-оригинална, по-уникална и по-ясно определена личност – в нещо повече от просто смел изследовател или креативен визионер“. Празникът на завършващите студенти продължи в 16,15 ч., когато випуск 2020 отбеляза тържествено своето дипломиране. Този випуск бе лишен от празник заради пандемията от коронавирус.

RELATED ARTICLES

Most Popular