Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПерник200 работни места в Перник след разширение на завода за уплътнители

200 работни места в Перник след разширение на завода за уплътнители

Първа копка за строежа на новото производствено разширение на завода на „Трелеборг Сийлинг Солюшънс България“ в Перник бе направена от управителя на предприятието Александър Колев, кметът на община Перник Станислав Владимиров, кметът на кметство „Изток“ Десислава Стоянова и Атанас Атанасов – управител на стрителна фирма Бараж Груп, която беше избрана за главен изпълнител на строителния обект. Новата сграда ще бъде построена в непосредствена близост до работещите вече мощности, които осигуряват работни места за над 200 души.

„Радостен съм, че в Перник отговорните инвеститори продължават да изграждат нови работни места. С изграждането на новите мощности вашето предприятие от средно се превръща в голямо, затова ви пожелавам да не спирате да се развивате“, каза кметът Владимиров.

„Новата сграда е много важна за нас. Тя ще ни даде възможност да доразвием своето производство, както и хоризонт за устойчив растеж в дългосрочен план“, каза управителят на предприятието Александър Колев. Той благодари на всички, които работят по този проект и си пожела през есента новата сграда да бъде открита.

Трелеборг (Trelleborg AB) е световен лидер в областта на инженерните полимерни решения за уплътнение и защита с критични приложения в трудна среда. Предприятието в Перник съществува повече от 10 години и произвежда уплътнителни решения базирани на течен силикон, които намират приложение в редица индустрии като автомобилната, хранително-вкусовата и други.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular