Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевград21-годишна благоевградчанка измами мъж за 31 хил. лв.

21-годишна благоевградчанка измами мъж за 31 хил. лв.

Излъгала го, че дадени от него суми ще му бъдат върнати в по-голям размер

Задържаха 21-годишна жена за финансова измама в големи размери в Благоевград.

Измамната схема на работела успешно в продължение на няколко месеца срещу обещание за връщане на много по-големи суми на вложителите.

За случая сигнализирал 75-годишен мъж. Пред полицията той обяснил, че в продължение на четири месеца превеждал суми или ги давал на ръка на младата жена, която му обещала, че ще ги използва за бързо натрупване на финансова печалба и ще му върне много повече от вложените пари.

След като жената не изпълнила това в обещания срок и престанала да отговаря на обажданията му обаче, човекът подал сигнал в полицията.Според негонанесената му щета е на приблизителна стойност около 31 хиляди лева.

21-годишната измамница е арестувана. Полицията издирва и други хора, замесени в схемата или подлъгани от нея, съобщи БНР.

По неофициална информация жената е кандидат за общински съветник в една от листите, регистрирани в Общинската избирателна комисия.

През август тази година от полицията съобщиха за друг случай, при който 65-годишна жителка на Банско е въведена в заблуждение, че ще спечели парична сума. Това е станало чрез комуникация в социални мрежи в периода от 21 юни до 3 август тази година. Жената е предоставила данни от банковите си сметки, а впоследствие ѝ е нанесена щета на приблизителна стойност около 48 хиляди лева.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular