Monday, May 6, 2024
HomeСпортКървав спорт! Конър Макгрегър спаси 3-ма души от затвора след мелето с...

Кървав спорт! Конър Макгрегър спаси 3-ма души от затвора след мелето с бесния Хабиб

Хабиб Нурмагомедов: Путин ме поздрави за победата, гордее се с мен

 

Конър Макгрегър е причината трима души от антуража на Хабиб Нурмагомедов да избегнат затвора. Тримата бяха арестувани след разразилия се масов бой на октагона и на трибуните след сблъсъка между руснака и ирландеца. Президентът на UFC Дейна Уайт първоначално бе убеден, че те ще прекарат време в затвора, но трябва да благодарят на Макгрегър, че това няма да бъде факт. “Те бяха освободени, защото Конър не повдигна обвинения”, каза Уайт. Все пак Уайт уточни, че въпреки липсата на обвинения няма да остави инцидента да се размине без последствия. Смята се, че двама от тримата задържани са бойците от UFC Ислам Махачев и Зубайра Тухудов, които “никога повече няма да се бият”, обяви босът на UFC. Тухугов по принцип трябва да се бие в едно от главните събития на UFC Fight Night 138, където трябва да срещне съотборника на Макгрегър Артьом Лобов. Именно Лобов бе човекът, който започна целия скандал през април, завършил с атаката на Макгрегър срещу автобус, пълен с бойци на UFC. Атлетическата комисия на Невада вече е започнала разследване на случилото се, а Уайт загатна, че въпросните бойци могат да имат проблеми с визите си оттук насетне. “Ще видим какво ще се случи. Правя това от 18 години и не мога да съм по-разочарован. Дори не съм ядосан. Просто съм много разочарован.”

 

Бой след боя

За съжаление големият сблъсък на UFC 229 между Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър бе засенчен от боя, който се случи след същинския мач на октагона. Всичко започна, след като бесният Хабиб накара ирландеца да се предаде от хватката му. Нурмагомедов имаше желание да продължи да бие Макгрегър, който отправи куп обиди към него в дните преди двубоя. Когато това не му бе позволено, дагестанецът скочи над клетката и се хвърли върху хората от екипа на съперника си. Това доведе до здраво меле на трибуните, а такова се оформи и на самия октагон. То бе факт, след като приятели на Хабиб нападнаха вече изтощения Макгрегър. Заради всичко, случило се, дори нямаше официална церемония след мача, като Хабиб бе изведен от залата с огромен брой охранители.

 

Баща ми ще ме убие

 

След известно забавяне Хабиб Нурмагомедов се появи пред медиите в T-Mobile Arena в Лас Вегас за своята пресконференция след успеха над Конър Макгрегър. В нея обаче въпроси нямаше, тъй като след своето изказване Хабиб напусна залата. Руснакът отправи извинения за случилото се след мача, но подчерта, че направеното от Макгрегър преди това е много по-сериозно. Той разкри и че е получил обаждане от президента на Русия Владимир Путин след успеха. “Извинявайте, това не е най-добрата ми страна, знам го. Как могат да говорят. Защо говорите за скачането от клетката? Той (Макгрегър) говори за моя район, моята държава, баща ми. Дойде в Бруклин и счупи автобус, почти уби стотици хора, а се говори за скачането ми над клетката.” “Всички знаят какъв съм, казвам ви, не само той, целият му екип ме атакуваха. Поясът е тук, аз съм неоспоримият, непобеден шампион.” “Този спорт е за уважение, не за говорене на глупости. Казах, че искам този мач. Не искам съперниците да говорят глупости, за бащата, за религия, не можеш да говориш за религия.” “Знам, че баща ми ще ме убие, като се прибера за това, което се случи. Извинявайте за всичко това, Невада, Вегас.”

“Путин тъкмо ми се обади, каза, че се гордее с мен, поздрави ме за победата. Казах ви, че всичко ще се промени от 6 октомври и ще го направя”, допълни Хабиб.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular