Friday, May 3, 2024
HomeСпортКюстендилецът Юлиян Петров единственият българин на балкански турнир по снукър в Албания

Кюстендилецът Юлиян Петров единственият българин на балкански турнир по снукър в Албания

Треньорът в Snooker Club Masters Kyustendil стигна четвъртфинал, където загуби от представителя на домакините Едмон Зая

 

 

Столицата на Албания – Тирана, бе домакин на балкански турнир по снукър, в който участие взеха състезатели от Албания, Косово, Македония и България. Треньорът на кюстендилския клуб по снукър Юлиян Петров бе единственият представител на нашата страна, а представянето му бе доста добро.

С 12-годишния изключителен талант от Албания Кледио Качи

„Излязох от групите сравнително лесно. На директните елиминации после трябваше да открадна два фрейма от съперника си и на финалните отсечки в двата фрейма успявах да се стегна максимално и да го изпреваря. Така стигнах четвъртфинал, където играх с един от фаворитите за спечелване на титлата – Едмон Зая от Албания. За разлика от мен той беше доста съсредоточен и не пропускаше да се възползва от многобройните ми грешки. Резултатът бързо стана 2-0 в негова полза. Регламентът бе да се играе до 3 фрейма, като в него нямаше какво да губя и явно най-накрая заиграх и му го взех с категоричност, което пък разклати него. В четвъртия фрейм той започна да прави грешки, но моята искра се загуби и бидейки ненаказан, той постепенно се опомни и ме приключи – 3-1 фрейма”, коментира срещите си в турнира Юлиян Петров. Той е доволен от представянето си, но признава, че със сигурност е могъл и повече да постигне. Според него по-ценно от четвъртфинала е трупането на опит на непозната земя с различна култура – както в залата, така и извън нея.

„Пожелавам успех на албанците в развиването на снукъра и им благодаря за организирането на този турнир. Надявам се подобни турнири да зачестят и в другите съседски държави и постепенно да се сформират здрави балкански снукър отношения и традиции. Сърцати благодарности на приятелите от Гран Клуб /Скопие/ за това, че изкарахме три страхотни задружни дни в игра на снукър, пътуване и споделяне на географски, кулинарни и музикални забележителности”, допълни още треньорът Юлиян Петров, който днес навърши 38 години.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular