Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони” отвя „Миньор” насред Перник за около час

„Марек Юнион-Ивкони” отвя „Миньор” насред Перник за около час

Дупничани оставиха „чуковете” на срамните 10 точки в първия гейм

„Марек Юнион-Ивкони” размаза „Миньор” насред Перник с 3:0 (25:10, 25:17, 25:13) гейма за около час в среща от петия кръг на Суперлигата. Това бе най-убедителната победа на дупничани от началото на новия сезон, която им позволи да заемат третото място във временното класиране с 10 точки (4 успеха и само 1 поражение). Тимът от Перник пък остава на десето място с 3 пункта (1 победа и 3 загуби).
Момчетата на Виктор Карагьозов поеха инициативата още от началото и не я изпуснаха до самия край на двубоя. Ивес Мутабази и компания дори оставиха перничани на срамните 10 точки в първия гейм.
През втората част домакините поведоха с 5:0, но дупнишкият клуб постепенно стопи пасива си и в крайна сметка затвори гейма при 25:17. Повратният момент за „чуковете” бе при 12:13, когато два аса на Ангел Велков отново изведоха напред марекчани и те не дадоха шанс на домакините да се върнат отново в играта.
Третата част отново премина изцяло под диктовката на „Марек Юнион-Ивкони”, който я спечели с убедителното 25:13, за да оформи крайното 3:0 гейма.
Най-резултатен в двубоя бе руандиецът Ивес Мутабази с 14 точки (3 аса, 3 блокади), а 10 пункта добави Светослав Иванов (2 аса, 3 блокади). За „Миньор” Камен Каменов завърши със 7 точки.
В следващия кръг дупничани приемат един от най-добрите отбори в дивизията – „Хебър” (Пазарджик). Двубоят е на 23 ноември (петък) от 18,30 в Спортната зала в Дупница.
„Миньор” пък гостува на „Дунав” в Русе в събота от 17 часа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular